Zaza Pachulia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zaza Pachulia

Zaza Pachulia[1] (Basa Géorgia: ზაზა ფაჩულია; Fébruari 10, 1984) inggih menika pemain basket profésional Georgia ing klub Golden State Warriors saking National Basketball Association (NBA). Piyambakipun lair kanthi asma Zaur Pachulia, ananging asmanipun dipungantos sacara hukum dados Zaza.[2] Ing taun 2017, Pachulia menangaken juwara NBA kapisan minangka angguta Warriors.

Piyambakipun gadhah kawarganegaraan Turki, ananging Pachulia main sacara internasional kanggé Georgia, lan dados kaptèn tim nasional ing sawetawis turnamén.[3]

Pachulia miwiti main baskèt wekdal taksih enèm ing Georgia. Piyambakipun gadhah inggil kirang langkung 6 kaki 8 inchi (2,03 mèter) ing umur 13 taun. Piyambakipun dipungulawenthah lan dipunrékrut tim profésional Turki Ülkerspor wekdal taksih rumaja.[4] Piyambakipun dados angguta tim baskèt nasional junior Georgia, lan mimpin tim kasebat ing manéka warni turnamèn.[4]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hawks Sign Zaza Pachulia, Aug. 11, 2005; article retrieved March 21, 2007
  2. Zaza Pachulia. NBA.com.
  3. "Atlanta Hawks: If NBA lockout lingers, Zaza Pachulia may play in Turkey". Diarsip saka sing asli ing 2011-09-10. 
  4. a b 10 things to know about Mavs center Zaza Pachulia, including his fashion sense, fights with other NBA players (dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)