Zaman Édan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jaman Édan
Zaman edan.jpg
Panganggit Kamadjaja
Nagara Indonésia
Basa basa Indonésia, basa Jawa
Gènre Sastra Jawa Anyar
Pangecapan Yogya: U.P. Indonésia
Kala babar
1964
Kaca 169 kaca

Jaman Édan iku buku sing ditulis déning Kamadjaja ing taun 1964. Buku iki isiné bab studi tèks Serat Kalatidha anggitan R. Ng. Ranggawarsita.

Ing jero buku iki Serat Kalatidha diwedhar nganti jinggleng lan dipertal ing basa Indonésia. Saliyané iku uga ana pambuka sing ditulis déning Ki Hadjar Dewantara prakara status basa Jawa minangka basa laladan ing nagara Indonésia sawisé Indonésia diproklamasèkaké ing 17 Agustus 1945.