Zaid bin Ali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Zaid bin Ali (w. 740) (Basa Arab: زيد بن علي بن الحسين) yaiku putra saka Imam Syi'ah kaping 4, Ali Zainal Abidin, lan putu saka Husain bin Ali.

Zaid mimpin pamberontakan nglawan Bani Umayyah ing pertengahan abad ke-8, nambah kekerasan kang tansah kedadeyan antarane Bani Umayyah lan Bani Hasyim. Zaid wafat ing pertempuran taun 740, lan dimakamake ing Karak, Yordania.

Sawise wafat, sebagéan pihak ngrasa yen dheweke yaiku pangganti kang nduweni hak kaimaman saka bapake, tinimbang sedulur kuwalone, Muhammad al-Baqir. Wong-wong kang precaya marang kaimanane banjur ngadegake sekte saka Syi'ah yaiku Zaidiyah.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zaid_bin_Ali&oldid=834124"