Zaid bin Ali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Zaid bin Ali (w. 740) (Basa Arab: زيد بن علي بن الحسين) ya iku putra saka Imam Singah kaping 4, Ali Zainal Abidin, lan putu saka Husain bin Ali.

Zaid mimpin pamberontakan nglawan Bani Umayyah ing pertengahan abad ke-8, nambah kekerasan kang tansah kedadeyan antarané Bani Umayyah lan Bani Hasyim. Zaid séda ing pertempuran taun 740, lan dimakamake ing Karak, Yordania.

Sawisé séda, sapérangan pihak ngrasa yèn dhèwèké ya iku pangganti kang duwé hak kaimaman saka bapake, tinimbang sadulur kuwalone, Muhammad al-Baqir. Wong-wong kang precaya marang kaimanane banjur yasa sekte saka Singah ya iku Zaidiyah.