Yoo In-na

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Yoo In-na (lair tanggal 5 Juni 1982) ya iku aktris lan DJ saka Koréa Kidul. Sawisé ndhukung peran ing High Kick! Through the Roof (2009-2010) lan Secret Garden (2010), dhèwèké dadi misuwur minangka aktris pendhukung ing Queen and I (2012), sing nyebabaké dhèwèké dadi peran pendhukung ing My Love from the Star (2013-2014). Dhèwèké uga misuwur ana peran ing Guardian: The Lonely and Great God (2016–2017), salah sawijining sèri télévisi kabel sing paling dhuwur ing Koréa Kidul lan Touch Your Heart (2019).

Kajaba akting, Yoo uga mèlu ing acara radio. Dhèwèké dadi DJ saka Let's Crank up the Volume wiwit taun 2011-2016.

Karir[besut | besut sumber]

Ing umur 16 taun, Yoo In-na gabung karo agènsi hiburan minangka penyanyi magang ing taun 1998, lan mèh dadi bagian saka klompok penyanyi wadon. Sawisé 11 taun gabung karo limang agènsi beda, dhèwèké ora bisa menonjol. [1] Yoo ujar yen dhèwèké angèl ngéling-éling koréografi tari sing dibutuhaké para penyanyi K-pop, lan sawisé praktek wolung jam sedina, enem dina seminggu, dhèwèké mundur dadi idola penyanyi K-pop. [2]

Ing taun 2006, Yoo gabung karo YG Entertainment minangka aktris. Dhèwèké kandha, "Yèn nyanyian ora temenan bisa, aku mutusaké supaya bisa main peran amarga aku seneng banget. Aku ora tau nyerah. Nanging akèh kanca sing nyerah, sanajan dhèwèké luwih apik lan luwih cekap tinimbang aku. " [2] Dhèwèké pisanan mènèhi perhatian ing taun 2009 kanthi sitkom High Kick Through the Roof ing MBC . [3] Sapérangan peran pendukung sing wis dilakoni, utamané ing drama Secret Garden (2010), [4] sing dhèwèké nampa penghargaan Aktris Paling Anyar ing Baeksang Arts Awards, lan minangka pimpinan wanita nomer loro ing komèdi romantis The Greatest Love . [5]

Dhèwèké dadi MC kanggo TV Entertainment Tonight wiwit tanggal 3 Maret 2011 nganti 4 Juni 2012, [6] banjur dhèwèké menang gelar Best Variety Entertainer ing SBS Entertainment Awards. [7] Dhèwèké uga dadi DJ kanggo KBS Cool FM Let's Crank Up the Volume, ya iku program radio sing paling dhuwur timesloté ing bandwidth AM lan FM . [2] [8]

Ing taun 2019, Yoo mbintangi drama komèdi romantis asesirah Touch Your Heart bebarengan karo bintang penjaga Guardian, Lee Dong-wook . [9] [10]

Kauripan[besut | besut sumber]

Ana ing 7 Juni 2012, ing pertemuan penggemar kanggo nandhani pungkasané Queen and I, Ji Hyun-woo nggawé pernyataan kanthi yakin yèn dhèwèké tresna karo co-star Yoo. [11] [12] Pranyatan kasebut ditutupi déning près ing dina-dina iki, [13] [14] [15] [16] Spékulasi babagan status hubungan dhèwèké rampung ing tanggal 17 Juni, nalika situs wèb gosip Sportsseoul.com njupuk gambar pasangan kasebut ing tengah wengi ing taman ing Bundang, Gyeonggi, panggonané Yoo. [17] [18] Tanggal 18 Juni, Yoo ngonfirmasi ing acara radioné dhéwé menawa dhèwèké resmi pacaran. [19] [20] [21] Ing 14 Mèi 2014, agènsi masing-masing ngonfirmasi ing siaran près yen pasangan kasebut wis rampung hubungané. [22] [23] [24]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Yoo In-na: I had to train for 11 years". Korea JoongAng Daily. 4 May 2013. 
  2. a b c "For Actress Yoo In-na, 'Wobbles' Are Just Part of Finding the Way". The Chosun Ilbo. 8 June 2013. Dijupuk 2013-06-08. 
  3. Wee, Geun-woo (19 March 2010). "INTERVIEW: High Kick 2 Actress Yoo In-na". 10Asia. Dijupuk 2012-11-18. 
  4. "Yoo In-na joins 'Secret Garden', this will be her first acting with Ha Ji-won". Hancinema. 1 October 2010. 
  5. "TV soap to peek into celebrity life". The Korea Times. 3 May 2011. 
  6. Ko, Hong-ju (8 June 2012). "Did Yoo In Na Time Her Departure from One Night?". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  7. Lee, Nancy (31 December 2011). "Yoo Jae Suk Wins Big, Winners from 2011 SBS Entertainment Awards". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  8. Hong, Grace Danbi (19 February 2013). "Yoo In Na Becomes Queen of the Radio with #1 Radio Show". enewsWorld. Dijupuk 2013-02-23. 
  9. "'Goblin' stars to reunite in drama". Korea JoongAng Daily. 20 October 2018. 
  10. "'Guardian' stars return in 'Touch Your Heart'". Korea JoongAng Daily. 31 January 2019. 
  11. Hong, Grace Danbi (8 June 2012). "Ji Hyun Woo Drops Bombshell Love Confession to Yoo In Na". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  12. Sunwoo, Carla (9 June 2012). "Television romance moves off screen". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2012-11-18. 
  13. Lee, In-kyung (8 June 2012). "Ji Hyun Woo′s Ideal Type Was Similar to Yoo In Na". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  14. Kim, Ji-yeon (8 June 2012). "The Signs Ji Hyun Woo was In Love with Yoo In Na". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  15. Hong, Grace Danbi (17 June 2012). "The Truth Behind Yoo In Na's Feelings Towards Ji Hyun Woo". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  16. Ho, Stewart (18 June 2012). "Was Yoo In Na Lip-Synching A Proposal Song to Ji Hyun Woo on Her Radio Show?". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  17. Park, Hyun-min (18 June 2012). "Ji Hyun Woo and Yoo In Na Are a Couple". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  18. Sunwoo, Carla (19 June 2012). "Yoo In-na to tell her side of love story". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2012-11-18. 
  19. Hong, Grace Danbi (19 June 2012). "Yoo In Na Declares Ji Hyun Woo to be Her Man". enewsWorld. Dijupuk 2012-11-18. 
  20. Suk, Monica (19 June 2012). "Yoo In-na admits relationship with Ji Hyun-woo on radio". 10Asia. Dijupuk 2012-11-18. 
  21. Sunwoo, Carla (20 June 2012). "Yoo In-na says she likes him back". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2012-11-18. 
  22. Kim, Tong-hyung (14 May 2014). "Yoo In-na, Ji Hyun-woo split". The Korea Times. Dijupuk 2014-05-15. 
  23. Chung, Joo-won (14 May 2014). "Yoo In-na, Ji Hyun-woo split: YG Entertainment". The Korea Herald. Dijupuk 2014-05-20. 
  24. Kim, Hee-eun (15 May 2014). "Yoo In-na, Ji Hyun-woo split". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2014-05-15. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]