Yakub Kolas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Yakub Kolas (utawi Jakub Kolas) (Bélarus: Якуб Колас, November 3 [K.J.: Oktober 22] 1882 - 13 Agustus 1956), punika piyantun ingkang gadhah asma asli Kanstantsin Mitskievich (Міцкевіч Канстанцін Міхайлавіч) panjenenganipun Bélarus ugi panyerat, Panyair Rakyat Bélarus RSK (1926), ing taun (1928).Ugi dados wakil présidhèn (taun 1929) saking Bélarusia Academy of Sciences.

Sajeroning ngasilaké karya-karyanipun, Kolas Yakub misuwur amarga mamparjuangake para sederek tani utun Bélarusia. Babaganpunika kabukti sajeroning seratan pena 'Kolas', kanthi irah-irahan 'kuping gabah' kang saged dipunartikake sajeroning Bélarusia. Panjenenganipun ugi misuwur kanthi panyerat puisi koleksi iSongs of Captivity