Yakub Kolas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yakun Kolas

Yakub Kolas (utawi Jakub Kolas) (Bélarus: Якуб Колас, November 3 [K.J.: Oktober 22] 1882 - 13 Agustus 1956 ), punika piyantun ingkang anggadahi asma asli Kanstantsin Mitskievich (Міцкевіч Канстанцін Міхайлавіч) panjenenganipun Belarus ugi panyerat, Panyair Rakyat Belarus RSK (1926), ing taun (1928) .Ugi dados wakil présidhèn (taun 1929) saking Belarusia Academy of Sciences.

Sajeroning ngasilake karya-karyanipun, Kolas Yakub misuwur karana mamparjuangake para sederek tani utun Belarusia . Babaganpunika kabukti sajeroning seratan pena 'Kolas', kanthi irah-irahan 'kuping gabah' kang saged dipunartikake sajeroning Belarusia. Panjenenganipun ugi misuwur kanthi panyerat puisi koleksi iSongs of Captivity