Wong tanpa gejala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Typhoid Mary ing ilustrasi surat kabar taun 1909

Wong tanpa gejala utawa penggawa tanpa gejala yaiku wong utawa organisme liyane sing terinfeksi patogen, nanging ora nunjukake tanda utawa gejala.[1] Sanadyan ora terdampak dening patogen kasebut, wong tanpa gejala isa nularake penyakit menyang wong liyane utawa ana ing wektu inkubasi lan bakal ngalami gejala ing tahap-tahap berikute saka penyakit kasebut. Wong tanpa gejala memainkan peran penting ing panularan penyakit menular kayata tifoid, HIV, C. difficile, influenza, kolera, tuberkulosis, lan COVID-19.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Dictionary Definition". Medical-dictionary.thefreedictionary.com. Dibukak ing 20 August 2013.
  2. Lai, Chih-Cheng; Liu, Yen Hung; Wang, Cheng-Yi; Wang, Ya-Hui; Hsueh, Shun-Chung; Yen, Muh-Yen; Ko, Wen-Chien; Hsueh, Po-Ren (2020-03-04). "Asymptomatic carrier state, acute respiratory disease, and pneumonia due to severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2): Facts and myths". Journal of Microbiology, Immunology and Infection. 53 (3): 404–412. doi:10.1016/j.jmii.2020.02.012. ISSN 1684-1182. PMC 7128959. PMID 32173241. Dibukak ing 2020-04-09.