Wong Oroqen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Oroqen
Suku Oroqen.jpg
Gunggung cacah jiwa
(8,000 (est.))
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
China: Heilongjiang, Inner Mongolia
Basa
Oroqen
Agama
Shamanism, Buddhism
Golongan ètnik magepokan
Evenks, other Tungusic peoples

Wong Oroqen utawa Suku Oroqen ya iku suku saka 56 suku kang ana ing Républik Rakyat Cina.[1] Cacahe wong Oroqen Tiongkok nganti 8000 wong luwih. Suku bangsa iki uripe ing pegunungan Xing'an, papan kang ana ing antarane Panggon Otonom Mongolia Jero lan Propinsi Heilongjiang, pase ana ing Kabupatèn Otonom Oroqen Keresidenan Hulunboir Panggon Otonom Mongolia Jero.[2] Basa kang digunakake ya iku basa Oroqen kang kagolong ing rumpun basa altai.[2] Suku Oroqen ora nduwèni aksara dhewe, aksara kang digunakake ya iku aksara Mandarin.[2] Oroqen nduwèni teges jejuluk kanggo wong kang urip ing pengunungan utawa warga kang nduwéi rusa kutub.[2] Jeneng oroqen ana ing cathetan sajarah wiwit Dinasti Qing.[2] Mbah buyute suku Oroqen ndisek urip ing sakidule Pegunungan Hing'gan sajobone Propinsi Heilongjiang. Nalika abad ka-17, amarga invasi saka Rusia, warga suku Orqen nalih menyang panggonnan cedhak Lesser Pegunungan Hing'gan.[1]

Jeneng Orqen ana wiwit taun rong puluh, jaman Kangxi. Jeneng iki asring ditulis ing cathetan sajarah Dinasti Han minangka Erchun, Elechun,Eluchun, Elunqi. Sawise Républik Rakyat Cina ngadek ing taun 1949, suku iki kanthi resmi dijenengi Oroqen etnis minoritas.[1] Jaman biyen wong saka Suku Oroqn uripe kanthi cara ngajak kewan lan mancing. Sawise ngadek Cina, suku iki sithik kanthi sithik lunga saka alas lan urip netep, banjur mulai ngingoni kewan.[1]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)The Oroqen
  2. ^ a b c d e (id)indonesian.cri.cn


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Oroqen&oldid=1053303"