Wolf (Lagu Exo)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

" Wolf " ( Koréa: 늑대와 미녀, lit. 'Wolf and the Beauty') minangka lagu sing direkam EXO, band lanang saka Koréa Kidul, kanggo album pertama XOXO. Album iki dirilis ing Koréa lan Cina déning SM Entertainment[1] tanggal 30 Mèi 2013. Lagu kasebut minangka lagu EXO sing pisanan sing direkam saka rolas anggota.

Latar mburi[besut | besut sumber]

"Wolf" disusun déning Will Simms, Nermin Harambasic penulis lagu saka Dsign Music lan SM Entertainment Kenzie . Kenzie uga nyediakaké lirik lagu ing versi Koréa nalika Zhou Weijie nyerat lirik kasebut kanggo versi Cina , "狼 与 美女". Yoo Young-jin nyedhiyakaké vokal latar mburi. Lagu kasebut diprodhuksi déning Will Simms lan Kenzie, lan digambaraké minangka lagu Hip-hop inspirasi Dubstep sing nyritakaké kisah cinta tragis ing antarané serigala lan kaendahan.

Beksan kanggo lagu kasebut digawé déning Tony Testa. Ing pirang-pirang pertunjukan kayata Arirang's After School Club, anggota nerangaké manawa tarian kasebut duwé 3 unsur: wit lan alas, guwa, lan serigala. Anggota Kris ngandhakaké yèn butuh wektu 3 nganti 4 wulan kanggo ngapalaké koreografi, amarga tingkat kesulitané.

Vèrsi demo lagu kasebut bocor ing wulan Februari 2013, produser Ryan Jhun nanggepi lan mènèhi peringatan marang para pengunduh sing ilegal tanggal 29 Mei 2013, ". . . Aku bakal nglaporaké menyang FBI lan departemèn layanan kanggo kabèh tautan. . . " . [2]

Rilis lan promosi[besut | besut sumber]

Ing tanggal 30 Mei 2013, video musik Koréa lan Cina versi "Wolf" dirilis. [3]

EXO miwiti promosi kanggo lagu ing program musik Koréa tanggal 30 Mei 2013. [4]

Kaloro versi lagu dirilis kanthi otomatis ing 3 Juni 2013. Pertunjukan pertama lagu versi Mandarin ditayangaké ing macem-macem acara terkenal ing Cina pertengahan wulan Juni. [5]

Video musik[besut | besut sumber]

Ing tanggal 30 Mei 2013, vidéo musik Koréa lan Cina versi "Wolf" dirilis. [6] Vidéo musik nampilaké kinerja lagu para anggota.

Rujukan[besut | besut sumber]