Wildlife (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wildlife
Barkas:WildlifePaulDanoPoster2018.jpg
Poster film Wildlife
DisutradaraniPaul Dano
DiprodhuseriJake Gyllenhaal
Oren Moverman
Riva Marker
Ann Ruark
Alex Saks
DiskénariyoniPaul Dano
Zoe Kazan
AdhedhasarWildlife
déning Richard Ford
DibintangiCarey Mulligan
Jake Gyllenhaal
Ed Oxenbould
Bill Camp
DimusikiDavid Lang
SinématografiDiego García
Dibesut déningMatt Hannam
Lou Ford
Perusahaan
prodhuksi
June Pictures
Nine Stories Productions
Dibabar déningIFC Films
Tanggal metu
Suwéné
104 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris

Wildlife nggih punika filem drama saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2018, Filem punika kaarahaken déning Paul Dano kanthi juru damel Jake Gyllenhaal, Oren Moverman, Riva Marker, Ann Ruark lan Alex Saks. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Paul Dano lan Zoe Kazan adhedhasar saking novel Wildlife anggitanipun Richard Ford. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould, lan Bill Camp.

Filem Wildlife dipuntepangaken kaping pisan nalika pahargyan Festival Film Sundance surya 20 Januari 2018[2][3] lajeng dipunbabar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 19 Oktober 2018.[4]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Carey Mulligan minangka Jeanette Brinson
  • Jake Gyllenhaal minangka Jerry Brinson
  • Ed Oxenbould minangka Joe Brinson
  • Zoe Margaret Colletti minangka Ruth-Ann
  • Bill Camp minangka Warren Miller
  • Darryl Cox minangka Clarence Snow

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gleiberman, Owen (January 20, 2018). "Sundance Film Review: 'Wildlife'". Variety. Dibukak ing May 23, 2018.
  2. Debruge, Peter (2017-11-29). "Sundance Film Festival Unveils Full 2018 Features Lineup". Variety (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-11-29.
  3. Hayes, Eric (January 21, 2018). "Day 3: Carey Mulligan Embarks on a Frantic Search for Meaning in Paul Dano's 'Wildlife'; Lakeith Stanfield Stars in a Delightful Oddity". Sundance Film Festival. Dibukak ing July 23, 2018.
  4. Erbland, Kate (July 23, 2018). "'Wildlife': First-Time Filmmaker Paul Dano on How Zoe Kazan Helped Him Make His Passion Project". IndieWire. Dibukak ing July 23, 2018.

Pranala njawi[besut | besut sumber]