White Lion

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
White Lion
White lion.jpg
White Lion
Pratélan latar wuri
Saka New York City, New York, Amerika Serikat
Génre Glam metal, hard rock, Heavy metal
Mangsa akarya 1983–1991
1999–saiki
Labèl Atlantic, Frontiers
Sing magepokan Mabel, Freak of Nature, Pride & Glory, Megadeth, Anthrax, Zakk Wylde, Black Sabbath, AntiProduct, Alice Cooper, Y&T
Anggota Mike Tramp
Jamie Law
Troy Patrick Farrell
Claus Langeskov
Henning Wanner
Tilas anggota Vito Bratta
James LoMenzo
Greg D'Angelo
Felix Robinson
Nicki Capozzi
Dave Spitz
Dan Hemmer
Kasper Damgard
Nils Kroyer
Bjarne T. Holm
Tommy T-Bone Caradonna
Jimmy DeGrasso
Bruno Ravel

White Lion ya iku grup musik hard rock/heavy metal kang asalé saka Amerika Serikat/Denmark lan dibentuk ning New York nalika taun 1983 déning Mike Tramp lan Vito Bratta, grup musik iki aktif nalika taun 1980an lan awal taun 1990an, Ning awal kariré, White Lion nglewati dalan kang ora mulus ning awal kariré.[1] Albumé kang kaping pisanan , judulé FIGHT TO SURVIVE ora sida dirilis.[1] Amarga Elektra Records tempaté grup musik iki naung ora puas karo album kang digawe déning grup musik iki.[1] Untungé RCA nuli njukut album iki supaya diedaraké ning Jepang kang sawisé iku dimeluni déning Grand Slamm ning sabuah label indie ning Amerika Serikat kang ngrilis albumé ning pasar Amerika.[1]

Grup musik iki dimotori déning Mike Tramp lan Vitto Bratta iki nembe bisa ambekan lega nalika albumé kang kaping kaloroné saka grup musik iki, judulé PRIDE dijukut déning Atlantic Records.[1] Album iki kaedol akeh amarga single andalan grup musik iki When the Children Cry.[1]

Albumé kang paling papat grup musik iki judulé MANE ATTRACTION gagal ning pasar Amerika amarga demam grunge kang lagi ngelanda nalika wektu iku.[1] Ananging ning Indonésia, White Lion identik karo album MANE ATTRACTION.[1] Lagu-lagu kayata You're All I Need, Broken Heart, lan Till Death Do Us Part.[1]

White Lion mutusaké kanggo bubar sawisé albumé kang kaping papat ananging Mike Tramp kang dadi motor ning grup musik iki.[1] Tetep pengin ngelajutaké Grup musik White Lion manèh, meski tanpa Vitto Bratta.[1]

Taun 2010, Grup musik White Lion melu ngramekaké acara The Best of Rock Legend Concert ning MU Cafe, jum'at 23 Februari 2010.[2] Acara iki dianakaké déning Djiwa Arts Management kang kerja sama karo Mars August Production sarta didukung déning KapanLagi.com.[2] Ning acara iki, ana uga panampilané Toto Tewel, Doddy Katamsi, Heydi, Jikun Rif, Jon Angel'z, Iram U'Camp lan Rico The Acid.[2] Kang dadi bintang ning acara iku, White Lion nggawakaké tetembangan hits kang judulé Till Death Do Us Part, Broken Herat, You're all Need, lan When The Chilrens Cry.[2] Sarta tetembangan, Another Brick on The Wall (Pink Floyd), Imagine (The Beatles), Don't Look Back In anger (Oasis), Knocking On Heavens Door (Guns N Roses).[2]

Diskografi[sunting | besut sumber]

Year Title Label
1985 Fight to Survive Asylum Records
1987 Pride Atlantic Records
1989 Big Game
1991 Mane Attraction
1999 Remembering White Lion Cleopatra Records
2008 Return of the Pride Frontiers Records

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)biografi White Lion dipununduh tanggal 29 Juli 2011
  2. ^ a b c d e (id)berita White Lion dipununduh tanggal 26 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=White_Lion&oldid=1003106"