Wayang suluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wayang suluh iku wayang modhèren sing digawé saka walulang dipetha kaya wong, kanggo mènèhi sesuluh utawa pepadhang. Wayang iki diangkah kanggo mènèhi pepadhang ngenani bab perjuangan bangsa Indonésia, amarga saka iku paragané uga wujud tokoh-tokoh perjuangan Indonésia kaya Bung Hatta, Bung Tomo, lan sapanunggalané.

Wayang suluh uga kalebu wayang modhèren amarga lairé ing jaman sawisé kamardikan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]