Warm Bodies (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Warm Bodies
250px
Poster film Warm Bodies
Disutradarani Jonathan Levine
Diprodhuseri David Hoberman
Todd Lieberman
Bruna Papandrea
Diskénariyoni Jonathan Levine
Adhedhasar Warm Bodies
déning Isaac Marion
Dibintangi Nicholas Hoult
Teresa Palmer
Rob Corddry
Dave Franco
Analeigh Tipton
Cory Hardrict
John Malkovich
Dimusiki Marco Beltrami
Buck Sanders
Sinématografi Javier Aguirresarobe
Dibesut déning Nancy Richardson
Perusahaan
prodhuksi
Mandeville Films
Dibabar déning Summit Entertainment
Tanggal metu
  • Januari 16, 2013 (2013-01-16) (Roma)
  • Fèbruari 1, 2013 (2013-02-01) (Amerika Serikat)
Suwéné
98 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $35 juta[2]
Kalarisan $116,980,662[2]

Warm Bodies nggih punika filem horor komedi romantis[3] saking Amérika Sarékat ingkang kadamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Jonathan Levine adhedhasar saking skénario anggitanipun Jonathan Levine, dipunangkat saking novel Warm Bodies pakaryanipun Isaac Marion. Juru damel filem Warm Bodies antawisipun David Hoberman, Todd Lieberman lan Bruna Papandrea. Juru paraga ingkang sami kadhapuk maragani filem punika antawisipun Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Rob Corddry, Dave Franco, Analeigh Tipton, Cory Hardrict lan John Malkovich.[4]

Filem Warm Bodies kagiyaraken kaping pisan wonten Kutha Roma ing surya 16 Januari 2013. Lajeng kababar kagem para pamirsa Amérika Sarékat ing surya 1 Februari 2013.[5]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pangulasing juru kritik[besut | besut sumber]

Film Warm Bodies pikantuk pangulasan rerata rerata saking para juru kritik. AdhedhasarRotten Tomatoes, filem niki nampi pandhemenan dumugi 81%, saking 191 pangulasan, kanthi rata-rata 6.8/10.[6] Sawetawis miturut Metacritic, filem niki pikantuk angka 60 saking 100, adhedhasar pambijinipun 39 juru kritik.[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Warm Bodies kasil ngempalaken arta dumugi $66,380,662 saking panggiyaran ing Amerika Ler, lan $50,600,000 saking negari sanèsnipun, kanthi gunggung $116,980,662, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $35 yuta.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Warm Bodies (12A)". British Board of Film Classification. November 30, 2012. Dijupuk May 26, 2018. 
  2. a b c "Warm Bodies (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk May 26, 2018. 
  3. Busis, Hillary (December 3, 2012). "'Warm Bodies' trailer 2: The lighter side of a zombie apocalypse". Entertainment Weekly. Dijupuk February 23, 2013. 
  4. Chitwood, Adam. "8 New Images from WARM BODIES Featuring Nicholas Hoult, Teresa Palmer, and Rob Corddry". Collider.Com. http://collider.com/warm-bodies-images-nicholas-hoult/221186/. Diwiwiti January 9, 2013.
  5. "Summit Pushes 'Warm Bodies' Release Date". Deadline.com. February 10, 2012. Dijupuk May 26, 2018. 
  6. "Warm Bodies (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 


Pranala njawi[besut | besut sumber]