Walker Percy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gendérané kutha kelairané Walker Percy

Walker Percy (lair wonten ing kutha Birmingham, Alabama, 28 Mèi 1916.[1]-surud surya 10 Mèi 1990) punika satunggaling panyerat saking Amérikah Sarékat Kidul. Panjénenganipun anak kaping kalih saking tiga sedhèrèk.[1] Lampah gesangipun boten gampil amargi kathah pengalaman boten énak ing rikala alit.[2] Nyariosaken Walker Percy berarti uga nyariosaken lampah lan bab panjenenganipun ingkang gadhah kathah masalah ing lampah gesangipun. Kathah fakta ingkang awujud kesusahan lan kasungkawan.[1] Panjenenganipun miwiti karyanipun mawi nyerat novèl filosofis.[2] Arah kritikipun inggih punika babagan madosi urip ingkang cèthèk.[1] Pangamatanipun bab masalah urip punika jeru lan kadangkala panjenenganipun satir rikala nanggepi masalah-masalah ing kukuban. Panjenenganipun sédha amargi kanker ing tanggal 10 Mèi 1990.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Walker Percy (2006). The Last Self-Help Book. Yogyakarta dan Bandung: Jalasutra. k. IX. ISBN 979-3684-32-1. 
  2. a b "Existentialism, Semiotics and Iced Tea". New york Time. Dijupuk 25 November 2015. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]