Wajrayana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Wajrayana iku siji ajaran Buda kang ana ing Indonésia luwih kerep dikenal kanthi jeneng Tantra utawa Tantrayana. Nanging akèh uga istilah liya kang dipigunakaké, kaya ta: mantrayana, ajaran mantra rahasia, ajaran Buda eksoterik. Wajrayana iku minangka ajaran kang tuwuh saka ajaran Buda Mahayana, lan béda sajeroning bab praktèk, dudu sajeroning bab filosofi. Ing ajaran Wajrayana, latihan meditasi kerep dibarengi karo visualisasi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]