WC sentor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
jamban sing disiram nalika tumindak disiram
Typical sound of a flush toilet

Toilet sentor (uga dikenal minangka jamban siram, lemari banyu ( WC ) - deleng uga jeneng jamban ) minangka jamban sing mbuwang sampah manungsa (urin lan feses) kanthi nggunakake banyu kanggo disiram liwat saluran pembuangan menyang lokasi liyane sing dibuwang, mula njaga pamisahan antarane manungsa lan sampah. Toilet siram bisa dirancang kanggo njagong (ing endi uga diarani jamban "Kulon") utawa kanggo jongkok, ing jamban jamban . Umume jedhing modern dirancang uga kanggo mbuwang kertas jamban . Kosok baline jamban flush yaiku jamban garing, sing ora nggunakake banyu kanggo siram.

Toilet khas yaiku mangkuk keramik sing vitreous (uga dikenal minangka wajan) sing disambungake menyang saluran pembuangan. Sawise digunakake, mangkuk dikosong lan diresiki kanthi cepet aliran banyu menyang mangkuk. Siram iki bisa mili saka tank khusus (wadhi), pipa banyu tekanan dhuwur sing dikendhaleni katup siram, utawa kanthi cara ngeculake banyu menyang mangkuk. Tangki lan katup biasane dioperasikake pangguna, kanthi menet tombol, meksa mudhun nangani, narik tuas utawa narik rantai. Banyu kasebut diarahake ing sacedhake mangkuk kanthi pinggiran pembilasan cetakan ing sadhuwure mangkuk utawa kanthi siji utawa luwih jet, saengga permukaan internal mangkuk kasebut dibilas nganggo banyu.

Tambak sing dhuwur ngasilake siraman tekanan tinggi nggunakake tekanan hidrostatik