Veronica Roth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Veronica Roth
Veronica Roth March 18, 2014 (cropped).jpg
Roth nalika ing gebyagan filem Divergent ing California tanggal 18 Maret 2014
Lair Veronica Roth
(1988-08-19) Agustus 19, 1988 (umur 31)
New York City, New York
Pakarya Novelist and short story writer
Bangsa Amérika
Almamater Northwestern University (2010)
Gènre Young adult, dystopian
Karya gedhé Divergent trilogy
Bojo Nelson Fitch
(2011–present)
Situs jaringan
www.veronicarothbooks.com

Veronica Roth (lair ing tanggal 19 Agustus taun 1988) ya iku Novèlis lan panulis carita cekak saka Amérika,dhèwèké kawentar amarga debuté nganggit buku trilogi Divergent lan dadi New York Times bestselling, buku trilogi iku kalebu Divergent, Insurgent, lan Allegiant; lan Four: A Divergent Collection. Divergent minangka buku sing paling favorit ing Goodreads taun 2011 lan ing taun 2012 menangi kategori Best Young Adult Fantasy & Science Fiction.[1][2]

Babad urip[besut | besut sumber]

Veronica Roth iku lair ing tanggal 19 Agustus taun 1988 ing kutha New York City, lan tuwuh ing kutha Barrington, Illinois.[3] Ibuné Veronica jenengé Barbara Ross, iku sawijining pelukis sing manggon ing kutha Barrington.[3][4] Veronica iku minangka anak sing paling nom saka sadulur telu. Wong tuwané iku pegatan nalika Veronica umur limang taun, lan banjur ibuné iku nikah manéh karo Frank Ross, sing gawéané konsultan finansial kanggo kumpeni lansekap.[5][3] Mas lan mbakyuné Veronica ing manggon ana ing kutha Chicago.[3]

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Trilogi Divergent:
  • Publikasi sing isih magepokan karo Divergent :
    • The World of Divergent: The Path to Allegiant (2013)
    • Four: A Divergent Collection (2014), nyritakaké prékuèl saka trilogi
  • The Shards and Ashes anthology:
    • Hearken (2013), carita cekak[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Results for Favorite Book of 2011".
  2. "Best Young Adult Fantasy & Science Fiction, 2012 award".
  3. a b c d Wainwright, Natalie (5 July 2011).
  4. Lizluby (October 6, 2013). "365BarringtonTV Interviews DIVERGENT Author Veronica Roth".
  5. Borrelli, Christopher (October 22, 2013).
  6. Roth, Veronica (February 19, 2013).