Divergent

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Divergent iku roman kapisan anggitané Veronica Roth, sawijining panulis Amérika Sarékat. Roman iki dibabar déning HarperCollins Children's Books ing taun 2011. Roman iki nomer kapisan saka trilogu Divergent, sawijining sérial ngenani sawijnining bocah wadon adolesèn ing donya distopia. Sètting crita iku kutha Chicago pasca-apokaliptis lan paraga mligi ya iku Batrice Tris Prior. Dhèwèké nemokaké jatidhiriné sawijining masakarat kang kabagi ing limang kasta utawa diarani faksi ing buku ini. Saliyané iku Tris uga kasengsem karo Four, guruné ing faksi Dauntless.

Sawijining filem dhedhasar buku iki dirilis ing taun 2014.