Insurgent

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Insurgent iku sawijning roman fiksi ngèlmiah sing kababar ing taun 2012. Buku kanggo wong diwasa anom iki dianggit déning panulis Amérika Sarékat Veronica Roth lan iki bagéan kapindho trilogi Divergent. Minangka terusané Divergent (2011), buku iki nerusaké critané Tris Prior land vèrsi pasca-apokaliptis kutha Chicago. Sawisé akèh prastawa sing kadadéan ing buku kapisan, saiki ana anceman perang antar awit prabédan antar faksi lan idéologiné sangsaya tumuwuh.

Kamangka Tris nyoba nylametaké wong-wong sing ditresnani, Tris diadhepaké maran pitakonan lan prakara kaya ta rasa nalangsa, pangampunan, jatidhiri, kasetyan, pulitik, lan kasih tresna.

Buku iki kapisan dibabar ing tanggal 1 Mèi, 2012 déning HarperCollins imprints Katherine Tegen Books ing Amérika Sarékat lan déning HarperCollins Children's Books ing Britania Agung, lan vèrsi Collector's Edition dibabar tanggal 30 Oktober ing Amérika Sarékat. Insurgent olèh resènsi positif saka para kritikus, lan para panulis resènsi ngalem karya tulisané Roth. Sawijining vèrsi filem dirilis ing tanggal 20 Maret 2015.