Vánočka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vánočka
Vanocka.jpg
Jeneng liyanéVianočka, houska[1]
JinisSweet bread
Panggonan asalCzech Republic and Slowak
Woworan pokokeggs and butter, yeast, sugar, raisins, almonds
Buku masakan: Vánočka  Médhia: Vánočka

Vánočka minangka salah sawijining roti sing dirajut, dipanggang ing Republik Ceko [2] lan Slowak (ing Slowak diarani vianočka ) kanthi tradisional nalika Natal . Roti natal perayaan khusus kaya sing digawe saka glepung putih, kanthi bentuk jajangan utawa bentuk plakat, kaping pisanan diandharake udakara taun 1400 dening biksu Benediktin Jan saka Holešov ing karyane Tratise on Christmas Eve . Miturut interpretasi, jajanan iki nglambangake Kristus Anak sing dibungkus nganggo kain.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. https://www.chicagotribune.com/dining/recipes/sc-holiday-artisan-bread-food-1211-20151210-story.html
  2. Czech Christmas
  3. Výbor z české literatury od počátků po dobu Husovu (PDF) (ing basa czech). Dibukak ing 9 February 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)