Ultar Peak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ultar Sar
Ultar sar.jpg
Ultar Sar (tengah) dideleng saka kidul kulon, déning Shispare (latar mburi tengah) lan Bojohagur Duanasir (foreground kiwa).
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,388 m (24,239 ft) 
Ranked 70th
Prominèn 888 m (2,913 ft)
Géografi
Ultar Sar is located in Pakistan
Ultar Sar
Ultar Sar
Location in Pakistan
Location Gilgit–Baltistan, Pakistan
Parent range Karakoram, Batura
Panjatan
Panjatan pisanan 1996 by Akito Yamazaki & Kiyoshi Matsuoka
Rute gampang dhéwé Via Bathbakor Base Camp

Ultar Peak utawi asring dipunsebat ultar sar (Urdu:آلتر سار), Ultar, Ultar II, Bojohagur Duanasir inggih punika salah satunggaling pucuk ingkang utani saking southeasternmost, Muztagh Batura. Gunung punika kalebet peranganipun saking karakoram. Gunung punika manggèn wonten ing kirang langkung 10 kilo meter utawi 6,2 Mil sisih wetanipun Karimabad, Kutha ingkang wonten ing dalan raya ing Hunza Valley. Gunung punika mapan ing 103 kilieter Hunza valley, lan 715 kilometer saking Kutha krajan Islamaabad. Pucuk gunung ingkang wonten ing sakia tengenipun gunung Ultar Peak inggih punika, Lady jari, Marmer Peak, Harchindern Peak, Passu Peak, kaliyan Diran. Gletser ingkang wonten ing sakiwqa tengenipun inggih punika Attabad, Ultar, Hassan Abad kaliyan Batura.[2]

Jadwal Paminggahan[besut | besut sumber]

Dinten 1 : Dumugi Islamabad Dinten 2 : Briefing wonten ing Islamabad Dinten 3 : Tumuju dhateng Gilgit Dinten 4 Tumuju Karimabad Dinten 5 Tumuju Base Camp Dinten 6 -35 hari wekdal kanggé paminggahan Dinten 36 Wangsul dhateng karimabad Dinten 37 wangsul dhateng CHilas Dinten 38 Tumuju Islamabad ingkang betahaken wekdal 10-12 jam Dinten 39 Briefing pungkasan wonten ing Islamabad Dinten 40 Tumuju Papan Anggegana

Paminggahan[besut | besut sumber]

Wulan ingkang saé kanggé minggah wonten ing Ultar Peak inggih punika wulan Juli dumugi Agustus.

Cathetan suku[besut | besut sumber]