Uji khi-kwadrat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Uji khi kwadrat (basa Inggris: chi-square test), utawa test, iku uji hipotètis sajeroning statistika sing dhistribusi sampel-é wujud dhistribusi khi-kwadrat ya iku nalika null hypothesis bener, utawa asymptotically bener, tegesé dhistribusi sampel (yèn null hypothesis bener) bisa dianggo gawé aproksimasi sawijining dhistribusi khi kwadrat paling cedhak karo sing dikarepaké kanthi nyiapaké sampel sing cukup akèh.

Rujukan[besut | besut sumber]


  • Weisstein, Eric W., "Chi-Squared Test" saka MathWorld.
  • Corder, G.W., Foreman, D.I. (2009). Nonparametric Statistics for Non-Statisticians: A Step-by-Step Approach Wiley, ISBN 9780470454619
  • Greenwood, P.E., Nikulin, M.S. (1996) A guide to chi-squared testing. Wiley, New York. ISBN 047155779X
  • Nikulin, M.S. (1973). "Chi-squared test for normality". In: Proceedings of the International Vilnius Conference on Probability Theory and Mathematical Statistics, v.2, pp. 119–122.

Pranala njaba[besut | besut sumber]