Uesugi Kenshin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Kotak info Samurai

Uesugi Kenshin (上杉 謙信?) (18 Fèbruari 1530 utawa 21 Januari taun ka-3 éra Kyōroku - 19 April 1578 utawa 13 Maret taun ka-6 éra Tenshō) ya iku daimyo jaman Sengoku saka provinsi Echigo.[1] Uesugi Kenshin jeneng asliné ya iku Nagao Kagetora.[1] Lair ing klan Nagao kang minangka shugo ing provinsi Echigo.[1] Kenshin nampa jeneng Uesugi saka bapak kuwaloné kang jenengé Uesugi Norimasa lan mènèhi warisan kalungguhan Kantō kanrei (panguwasa wewengkon Kanto).[1]

Ana ing jaman pamaréntahané, Echigo ngalami jaman perang lan mangsa damé amarga anané perang antarané Kenshin karo Takeda Shingen lan Hōjō Ujiyasu.[1] Uesugi Kenshin dijuluki Macan saka Echigo utawa Naga saka Echigo amarga kaahliané ana ing seni perang.[2] Kenshin dhéwé nyebut dhèwèké dadi pawujudan déwa perang Bishamonten.[2] Takeda Shingen kang duwé jejuluk Macan saka Kai dadi mungsuh mliginé.[2] Ana ing pamaréntahan Keshogunan Moromachi, Uesugi Kenshin dadi pejabat Kantō kanrei kang pungkasan.[2] Ana ing jaman pamaréntahané, Echigo ngalami jaman perang lan jaman kang mbolak-mbalik amarga pertikaian kang terus-terusan saka Uesugi Kenshin karo Takeda Shingen lan Hōjō Ujiyasu.[2]

Pengikut[besut | besut sumber]

Pratélan samurai lokal (kokujin) kang dadi andhahané Uesugi Kenshin

Cathetan sikil[besut | besut sumber]