Twice

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Twice (Korea: 트와이스; Teuwaisu), diformat sing bener dadi TWICE, ya iku grup musik K-pop sing digawé déning JYP Entertainment liwat reality show SIXTEEN ing taun 2015. TWICE kasusun saka sangang anggota: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Ana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung, lan Tzuyu.[1] Twice debut ing 20 Oktober 2015, kanthi mini-album The Story Begins.[2]

TWICE dadi kondhang ing taun 2016 sawisé lagu "Cheer Up" nglungguhi nomer 1 ing Gaon Digital Chart lan dadi lagu paling apik ing taun kang padha. Lagu iki uga kasil menang Song of the Year ing acara panganugerahan musik utama kaya ta Melon Music Awards lan Mnet Asian Music Awards.[3] Lagu liyane, "TT" saka mini album sing katelu Twicecoaster: Lane 1, ana ing urutan kapisan ing dèrètan lagu, kanggo patang minggu katurut-turut. Album iki dadi album saka grup nyanyi wadon (girlgroup) sing paling payu ing taun 2016, lan didol minangka 350,852 kopi ing pungkasané taun.[4][5] Ing 19 sasi sawisé debut, TWICE wis ngadol luwih saka 1.2 yuta kopi, liwat papat mini-album lan siji album kusus.[6][7]

TWICE resmi debut ing Jepang tanggal 28 Juni 2017, ing ngisoré Warner Music Japan kanthi album kompilasi perdana sing judulipun #Twice. Album iki wis manggon ing urutan ka-2 ing Oricon Albums Chart, lan didol minangka 136,157 kopi ing 7 dina, nggawé album iki dadi album kang paling payu ing seminggu pisanan ing Jepang saka kabèh artis K-poping rong taun pungkasan.[8][9] Ing kurang saka rong sasi, album iki didol minangka 260,000 kopi, lan éntuk sèrtifikasi Platinum déning Recording Industry Association of Japan (RIAJ).[10]

Sajarah[besut | besut sumber]

Pre–debut: Awal latihan lan SIXTEEN[besut | besut sumber]

Ing tanggal 19 Dhésèmber 2013, JYP Entertainment ngumumaké yèn arep gawé debut grup nyanyi wadon anyar ing separo pisanan taun 2014, minangka grup nyanyi wadon sing pisanan debut saka perusahaan kasebut sawisé debuté Miss A ing taun 2010.[11] Ing 27 Fèbruari 2014, trainee saka JYP ya iku Lena lan Cecilia dikonfirmasi minangka anggota ing grup, lan anggota liyané dikabaraké uga trainee saka JYP ya iku Nayeon, Jeongyeon, Jisoo (banjur Jihyo), lan Minyoung.[12][13] Sawisé Cecilia metu saka agènsi, posisi iki diganti déning Sana nalika (6MIX) lagi arep debut, ing wektu Lena metu saka kono, lan sacara èfèktif mbatalaké debut ing 2014 kang direncanakake.[14]

Ing 11 Fèbruari 2015, Park Jin young ngumumaké yèn anggotané grup nyanyi wadon anyar saka JYP iki bakal ditemtokaké liwat SIXTEEN, ya iku kompetisi survival , kang ditayangaké ing Mnet sawetara wektu mengko.[15] JYP mratèlakaké liwat konferènsi pèrs kanggo acara iki lan pangarep-arep grup iki nduwéni sifat alami, nyenengaké.

Acara diwiwiti ing tanggal 5 Mèi lan pungkasan déning Nayeon, Sana, Dahyun, Tzuyu, Chaeyoung, Mina, Jihyo, Jeongyeon, lan Momo minangka anggota kèri dhéwé lan resmi TWICE.[16] Ngageti, JYP mbiwarakaken minangka piyambakipun bakal nambah jumlahipun anggota saka 7 dadi 9, ya iku nambahake Tzuyu (ora kapilih sadurungé) lan Momo (kang dièliminasi sawetara épisode sadurungé). Tzuyu ditambahaké menyang grup minangka "pilihan pamiarsa" amarga panjenenganipun punika anggota paling populèr ing akhir acara lan Momo ditambahaké déning JYP amarga piyambakipun ngrasa klompok iki kudu duwé kemampuan kanggo tari sing apik banget uga kaya Momo.[17] Pilihan iki wis dadi kontrovèrsi minangka akèh wong protès amarga panyarta sing padha dièliminasi isih bisa gabung ing girlgrup iki. Sawisé menika, kontrovèrsi alon-alon ilang dhéwé.[18]

Wakil saka JYP Entertainment nyatakaké yèn agènsi bakal gawé debut TWICE ing pungkasan taun 2015.[19] Ing 10 juli 2015, TWICE mbukak akun Instagram resmi piyambakipun minangka gambar kapisan ya iku pose sing padha saka sangang anggota bebarengan minangka grup nyanyi wadon TWICE.[20] JYP Entertainment uga ngumumaken ingkang ngarsane acara Twice TV, ya iku serial web sing bakal nuduhaké pangarep-arep lan crita saka anggota TWICE liwat pitakonan lan tindakake wong-wong mau ing persiapan piyambakipun kanggo debut.[21]

2015: Debut karo The Story Begins[besut | besut sumber]

TWICE nampilaken OOH-AHH

Ing 7 Oktober 2015, JYP Entertainment mbukak website resmi grup nyanyi wadon niki lan ngumumaken liwat SNS menawi padha bakal debut déning mini-album The Story Begins lan lagu utama "Like OOH-AHH". Lagu niki nerangake minangka lagu déning aliran 'color pop' karo unsur hip-hop, rock, lan R&B. Lagu iki diprodhuksi déning Black Eyed Pilseung, sing dikenal kanggo duweni dumadi saka akèh lagu-lagu sing suksès kaya lagunipun miss A, "Only You".[22][23][24][25][26] Ing tanggal 20 Oktober, album lan vidio musik dirilis online liwat Naver V App.[27] Girlgroup niki nganakaké showcase ing dina sing padha, lan nampilaken "Like OOH-AHH" bebarengan déning "Must Crazy" lan "Do It Again".[28][29] Pidio Musik déning "Like OOH-AAH" wis ngenani 50 yuta pamiarsa ing limang sasi wiwit piyambakipun debut, lan dadi pidio musik debut paling akèh dipirsani antarané kabèh group K-pop.[30][31][32][33]

Ing tanggal 2 Dhésèmber 2015, media uga kacarita minangka TWICE wis gawé tapakasta 10 kontrak CF déning total 1.8 milyar won. Niki angka paling akèh antarané grup nyanyi wadon ngendi waé wiwit piyambakipun debut.[34][35] Ing 27 Dhésèmber, grup niki nampilaken versi remix saking single "Like OOH-AHH" ing SBS Gayo Daejeon, tekaning kapisan saking TWICE ing program musik ing pungkasan taun.[36][37]

2016: Page Two lan TWICEcoaster: LANE 1[besut | besut sumber]

TWICE ing 31 Juli 2016

Mini Album kang kapindo saking TWICE, Page Two, dirilis ing tanggal 25 April 2016. Album iki kasusun saka lagu utama "Cheer Up", banjur vèrsi remake saka lagu Park Ji-yoon, "Precious Love", tekan "I'm Gonna Be A Star", kang uga lagu tema saka SIXTEEN. TWICE banjur nggelar comeback ing dina sing padha minangka ning acara Yes24 Live Hall ing Seoul, Korea Kidul.[38][39] Pidio musik kanggo lagu utama ngenani nggayuh 10 yuta pamiarsa ing YouTube nalika lagi limang dina.[40]

Sawisé dirilis, "Cheer Up" nglenggahi nomer 1 ing Gaon Digital Chart lan nomer 3 ing Billboard World Digital Songs.[41] "Precious Love" lan "Touchdown" uga mlebu Gaon Digital Chart, ing peringkat saka 73 lan 86.[42] TWICE menang program musik pisanan padha ing 5 Mèi 2016, ing M! Countdown, persis taun sawisé penayangan saka SIXTEEN.[43]Kamenangan iki nglanjut ing Music Bank lan Inkigayo. "Cheer Up" entuk judhul Perfect All-Kill saka Instiz iChart, amarga nglenggahi nomer 1 ing kabèh andha lagu korea.[44] Ing 16 Agustus 2016, kacarita minangka album mini ke-2 TWICE, ya iku Page Two, wis didol luwih saka 150,000 salinan, lan nggawé piyambakipun dadi grup nyanyi wadon pisanan kang wis dodolan luwih saka 100,000 bêsik ing taun 2016.[45]

Ing tanggal 23 Sèptèmber 2016, TWICE ngerilis werna resmi saka piyambakipun, ya iku Apricot (pantone 712 C) lan Neon Magenta (pantone 812 C), kang nduwèni arti fan club piyambakipun, ONCE.[46][47] Limang dina sabanjuré, JYP Entertainment ngumumaké menawa piyambakpun wis nyepakaké comeback kanggo ing pungkasan sasi Oktober nganggo mini album anyar lan lagu utama liyané kang diprodhuksi déning Black Eyed Pilseung. Ing tanggal 10 Oktober 2016, agènsi mbabar tabèl wektu kanggo mini album sing katelu, déning judhul TWICEcoaster: LANE 1, liwat website resmi lan SNS piyambakipun, kang sampun njadwalaké rilisé saka teaser mboko sithik saka Oktober 10 nganti 24 Oktober.[48][49][50] Ing 19 Oktober, dina sadurungé ulang tahun page, kaping PINDHO ngumumaké sing cahya kelet padha candy bong putih karo resmi werna saka wong-wong mau, kang wis inspirasi saka song 'Candy Boy' saka sing pisanan mini album.[51][52] Ing prayaan taun wiwit Twice debut, JYP ngumumaké lagu anyar kanthi irah-irahan "Siji ing Yuta", liwat broadcast urip ing Naver V Manggon ing 20 Oktober pukul 22:30 KST.[53]

Ing tanggal 24 Oktober 2016, album TWICEcoaster: LANE 1 lan vidéo musik kanggo trèk utama "TT" wis dirilis ing online. Twice nganakaké pertunjukan ing dina sing padha, lan nampilaké "One in a Million", "Jelly Jelly" lan "TT" ing pisanan.Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing alaMasalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing alaMasalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala lagu utama, "TT", tak judhul Certified All-Kill sawisé nampa pangkat #1 ing chart musik real-time lan dina rata-rata Instiz iChart, lan banjur entuk prédhikat Perfect All-Kill sawisé éntuk peringkat #1 ing andha musik minggon.Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala mini-Album TWICEcoaster: LANE 1 didol nganti 165,000 bêsik ing mung siji minggu lan dicathet minangka album grup cah wadon kang paling payu ing 2016.Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala

Video Music kanggo "TT" siing njangka 6 yuta pamiarsa ing 24 jam luwih sethithik nalika dirilis.Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Ing Novèmber 10, 2016, vidéo musik kanggo "Like OOH-AHH" ngrambah 100 yuta siaran, dadi musik vidéo debut nomer siji ing antarané klompok K-pop liyané.Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Video Music "Cheer Up" uga éntuk préstasi enem dina sabanjuré, dadi music video grup K-pop paling cepet kanggo nggayuh 100 yuta pamiarsa.Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing alaMasalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Wolung dina sawisé, lagu "Cheer-Up" menangaké pangaji Song of the Year ing acara Melon Music Awards-8. Kamenangan iki banjur ditambah pangaji Song saka Taun ing acara Mnet Asian Music Awards-18 , kang dianakaké ing 2 Dhésèmber.Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing alaMasalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Won, Ho-jung. "‘Sixteen’ compete for spot in JYP’s next girl group". Korea Herald. Herald Corporation. Dijupuk 7 Juli 2015. 
  2. Lee, Nancy. "[Video] Twice Enters Girl Group Competition with ′Like OOH-AHH′". Mwave. CJ E&M Corp. Dijupuk 20 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "2016년 Digital Chart". Gaon Chart (ing basa Korea). Korea Music Content Industry Association. Dijupuk 22 Mei 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. "TT" on Gaon Digital Chart:
  5. "2016년 Album Chart". Gaon Chart (ing basa Korea). Korea Music Content Industry Association. Dijupuk 22 Mei 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. Choi, Ji-ye (23 Mei 2017). "트와이스, 데뷔 19개월만 밀리언셀러 달성 '기염'[공식]". Naver (ing basa Korea). My Daily. Dijupuk 23 Mei 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  7. "TWICE surpassed 1 mln album sales". YonhapNews. 23 Mei 2017. Dijupuk 23 Mei 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  8. #Twice on Oricon Album Chart (2017):
  9. Kim, Eun-ae. "트와이스, 日 오리콘 차트 사흘째 1위..2년간 앨범 최다판매". Naver (ing basa Korea) (Osen). Dijupuk 7 Juli 2015. 
  10. "TWICE's Japanese debut album sells over 250,000 copies". Yonhap News (Yonhap News Agency). Dijupuk 15 Agustus 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  11. Yun, Seong-yeol. "[단독] JYP, 역대급미모 新걸그룹 출격..‘내년 상반기·6인조’". StarNews (ing basa Korea). StarNews. Dijupuk 7 Juli 2015. 
  12. Yun, Seong-yeol. "[단독]'선미 피처링' 리나, JYP新걸그룹 데뷔..미모·실력 겸비". Naver TV (ing basa Korea). Naver Corporation. Dijupuk 7 Juli 2015. 
  13. Kim, Jae-heun. "K-pop mogul wants severe competition for girl band". The Korea Times. The Korea Times. Dijupuk 7 Juli 2015. 
  14. Tae, Hong. "Interview: Former JYP trainee Lena Ahn is headed to Seoul for Miss Korea crown". The Korea Times US. The Korea Times. Dijupuk 7 Juli 2015. 
  15. Yoo, Ji-hyae. "[단독] Mnet-JYP 손잡았다...걸그룹 제작 프로 론칭". Naver TV (ing basa Korea). Naver Corporation. Dijupuk 7 Juli 2015. 
  16. Jung, Jun-hwa. "'식스틴' 9인조 트와이스 탄생, 원더걸스·미쓰에이 이을까". JoongAng Stardium (ing basa Korea). JoongAng Ilbo Co., Ltd. Dijupuk 7 Juli 2015. 
  17. "JYP Addresses Controversy Surrounding Final Lineup of Twice". 
  18. "JYP Entertainment apologizes over controversial choosing of Twice members". 
  19. Jung, Jun-hwa. "'식스틴' JYP의 미래 짊어질 9인, 걸그룹 트와이스 탄생[종합]". Nate (ing basa Korea). SK Communications. Dijupuk 7 Juli 2015. 
  20. Jung, Ji-won. "JYP 新걸그룹 트와이스, 연습실 사진공개 "팀 결성 3일째"". X Sports News (ing basa Korea). XSPORTSMEDIA. Dijupuk 13 Juli 2015. 
  21. Jo, Jae-yong. "'트와이스 TV', 오는 17일 '네이버 TV캐스트'서 첫 방송". XSportsNews (ing basa Korea). XSPORTSMEDIA. Dijupuk 14 Juli 2015. 
  22. "Twice′s Tzuyu and Mina Talk About Adjusting to Life in Korea". Newsen. Dijupuk 20 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  23. "Twice′s Momo and Tzuyu are Thankful for Opportunity to Debut". CJ E&M enewsWorld. Dijupuk 20 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  24. Park, Su-jeong. "JYP 신인 걸그룹 트와이스, 10월 20일 데뷔 확정". TenAsia (ing basa Korea). Korea Entertainment Media. Dijupuk 6 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  25. Hong, Se-yeong. "JYP 측 "신인 걸그룹 트와이스 오는 20일 전격 데뷔" [공식입장]". Sports Donga (ing basa Korea). Sports Donga. Dijupuk 6 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  26. Choi, Hyeon-jeong. "트와이스, 단체 이미지 공개 ‘떨림까지 아름다운 걸그룹’". Naver (ing basa Korea). Naver Corp. Dijupuk 8 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  27. Kim, Myeong-seon. "트와이스, 평균나이 19세·최강 비주얼 그룹의 탄생". TV Report (ing basa Korea). TV Report. Dijupuk 19 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  28. Won, Ho-jung. "Twice’s ‘Story Begins’". K-pop Herald. Herald Corporation. Dijupuk 23 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  29. Lee, Sang-eun. "트와이스, 데뷔곡 '우아하게' 공개에 눈물바다 "초심 잃지 않겠다"". Kyeongin Ilbo (ing basa Korea). Kyeongin Ilbo. Dijupuk 21 Oktober 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  30. Shim, Jae-geol (14 November 2015). "JYP 트와이스, 데뷔곡 MV 천만뷰 돌파" (ing basa Korea). Dijupuk 23 November 2015. 
  31. Ahn Sung-mi (April 5, 2016). "Twice to return on April 25". K-Pop Herald. Dijupuk April 12, 2016. 
  32. Kim, Gyeong-min. "트와이스 '우아하게', 데뷔곡 단일 MV 유튜브 최다 조회수 기록". XSportsNews. XSPORTSMEDIA. Dijupuk 31 Maret 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  33. "TWICE's music video hits 50 million". Yonhap News Agency. 4 April 2016. Dijupuk 10 April 2016. 
  34. "트와이스, '돈 벼락' 맞았다? 데뷔 한 달 만에 CF 10개 계약해 18억원 벌어". Sports Chosun (ing basa Korea). 2 December 2015. Dijupuk 4 December 2015. 
  35. "TWICE Is Already Receiving Tons of Love Calls From Companies". Soompi. 4 December 2015. Dijupuk 5 December 2015. 
  36. "'가요대전' 트와이스 쯔위, 레드 체크 의상으로 성탄절 분위기 물씬~". Nate (ing basa Korea). Herald Corporation. Dijupuk 28 December 2015. 
  37. "[2015 가요대전] 트와이스 'OOH-AHH하게' 참을 수 없는 상큼함". Nate (ing basa Korea). Sports Donga. Dijupuk 28 December 2015. 
  38. Jung, Eun-jin. "Twice to move on to 'Page Two'". The Korea Herald. Dijupuk 25 April 2015. 
  39. Kim, Byung-kwan. "[Photo] Twice Performs New Songs From 'Page Two'". Mwave. CJ E&M enewsWorld. Dijupuk 25 April 2015. 
  40. Kim Dong-Joo. "M/V of TWICE's 'CHEER UP' surpasses 10 million views". StarN News. Dijupuk 1 Mei 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  41. "World Digital Songs:14 Mei 2016". Billboard. Dijupuk 3 Mei 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  42. "2016년 18주차 Digital Chart" (ing basa Korea). Gaon Music Chart. 5 Mei 2016. Dijupuk 4 Mei 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  43. Yoon, Jun-pil. "‘엠카운트다운’ 트와이스, 1위 수상 “‘식스틴’ 첫 방송 1주년…1위 주셔서 감사”". TenAsia (ing basa Korea). Korea Entertainment Media. Dijupuk 5 Mei 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  44. Yoon, Jun-pil. "‘‘인기가요’ 트와이스, ‘치어 업’으로 1위…지상파 2연속 1위". TenAsia (ing basa Korea). Korea Entertainment Media. Dijupuk 8 Mei 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  45. Chu, Yanchingsally. "TWICE Sells 150,000 Records!". BNT News. BNT News International. Dijupuk 17 Agustus 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  46. "TWICE on Twitter". Dijupuk 25 September 2016. 
  47. "TWICE OFFICIAL COLORS". JYP Fan's. JYP Entertainment. Dijupuk 2 Oktober 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  48. Min, Susan. "Twice Preparing for a Fall Comeback". Mwave. CJ E&M enewsWorld. Dijupuk 28 September 2016. 
  49. Moon, Wan-sik. "트와이스, 새앨범 준비 열심..올해의 걸그룹 될까①". Naver (ing basa Korea). Star News. Dijupuk 5 Oktober 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  50. Min, Susan. "Twice Confirms Comeback Date as October 24". Mwave. CJ E&M enewsWorld. Dijupuk 7 Oktober 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  51. "TWICE reveal their official 'Candy Bong' light stick". SBS PopAsia. Dijupuk 19 Oktober 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  52. Mnet K-POP (7 Januari 2016), TWICE(트와이스) - Candy Boy(Special Stage) M COUNTDOWN 160107 EP.455, dijupuk 19 Oktober 2016  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  53. Jeon, Won. "트와이스 사나, 1주년 기념 파티서 눈물 "옛날 생각나"". Naver (ing basa Korea). My Daily. Dijupuk 20 Oktober 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)