Tutup botol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A generic 21-tooth crown cork bottle cap.

Tutup tutup botol utawa tutup botol nutup bukaan botol . Topi biasane dihias kanthi warna kanthi logo merek wedang. Tutup plastik digunakake kanggo botol plastik, dene logam nganggo gandheng plastik digunakake kanggo gelas; tutup plastik umume digawe saka PE utawa PP, [1] tutup logam biasane waja utawa aluminium [2] . Tutup plastik bisa uga duwe spout pour. Tutup Flip-Top kaya penutupan Flapper nyedhiyakake dispensing produk garing sing dikontrol. Tutup kanggo botol plastik asring digawe saka macem-macem jinis plastik saka botol kasebut. Topi kasebut asline dirancang kanggo ditekan lan ngubengi ndhuwur botol kaca kanggo njupuk flange cilik ing bottleneck.

Tutup sekrup plastik kanggo botol.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "How are Plastic Bottle Caps Made?". Caprite Australia (ing basa Inggris). 2020-08-28. Dibukak ing 2020-10-06.
  2. "Can you recycle metal bottle caps? | Recycle Coach". recyclecoach.com. Dibukak ing 2020-10-06.