Turuk bintol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Turuk bintol minangka panganan khas saka Desa Pendosawalan, Kecamatan Kalinyamatan, Kabupaten Jepara. Bahan utama Turuk Bintol kalebu beras ketan dicampur karo kacang tolo, sing dimasak kanthi kukus. Jeneng turuk bintol asale saka tembung torok bintol, "torok" sing tegese nyelehake utawa nyelehake. kaya ungkapan urip torok sing ateges mbebayani nyawamu. Dene "bintol" tegese bongkokan. Jeneng kasebut diarani turuk bintol amarga sega ketan sing dimasak dilebokake utawa diwenehi campuran kacang tolo sing nggawe sega ketan katon kaya gundul.