Toni Lato

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Toni Lato
Katerangan priangga
Jeneng dawa Antonio Latorre Grueso
Tanggal lair (1997-11-21) 21 Novèmber 1997 (umur 23)
Papan lair Pobla de Vallbona, Spanyol
Dhuwur 1.71 m (5 ft 7 12 in)
Posisi main Bèg Kiwa
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
Angka 15
Karir nom
Valencia
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014–2017 Valencia B 40 (0)
2016– Valencia 18 (0)
Tim nasional
2015 Spanyol U18 1 (1)
2016 Spanyol U19 4 (0)
2017– Spanyol U21 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 4 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 4 January 2018

Antonio Latorre Grueso (lair 21 Novèmber 1997), sing dikenal kanthi jeneng Toni Lato utawa mung Lato, ya iku pemain bal-balan profesional Spanyol sing main kanggo Valencia CF minangka bèg kiwa.

Karir klub[besut | besut sumber]

Lair ing kutha La Pobla de Vallbona, Valencia,[1] Lato iku lulusan saka palatihan bal pemudha CF Valencia. Dhèwèké miwiti debut minangka tim senior lan dadi pamain cadangan ing 29 Maret 2014, teka minangka pamain gantian babak kapindho imbang 0-0 nglawan Elche CF Ilicitano.[2]

Tanggal 25 Juni 2015 Lato napakasmani kontrak anyar karo Che, nyepakati kontrak limang taun lan mesthi didhuwurake kanggo tim B.[3] Ing tanggal 6 Januari ing taun sabanjurè dhèwèké pisanan disèlèh ing matchday tim pisanan, tetep ora dienggo nalika menang 4-0 nglawan Granada CF kanggo Copa del Rey mangsa.[4]

Lato miwiti debut kapisanan ing tanggal 25 Fébruari 2016, nggantèni lulusan nom lawan José Luis Gayà ing wektu setengah ing 4-0 UEFA Europa League routing SK Rapid Wien. Dhèwèké nglakoni debut La Liga ing tanggal 9 Januari 2017, minangka pemain pengganti kanggo Guilherme Siqueira kanthi imbang 3-3 nglawan CA Osasuna.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Debut de Toni Lato al València C.F." [Toni Lato's debut at Valencia C.F.] (ing basa Catalan). La Pobla Televisió. 3 March 2016. Dibukak ing 29 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Un punto para el Mestalla que sirve de poco" [A draw for Mestalla which means little] (ing basa Spanyol). Super Deporte. 29 March 2014. Dibukak ing 29 January 2018.
  3. "El Valencia blinda a Lato" [Valencia blind Lato] (ing basa Spanyol). Super Deporte. 25 June 2015. Dibukak ing 29 January 2018.
  4. "Negredo regala el pase al Valencia" [Negredo gives the pass to Valencia] (ing basa Spanyol). Marca. 6 January 2016. Dibukak ing 29 January 2018.