Tokyo Metropolitan Government Building

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Tokyo Metropolitan Government Building
東京都庁舎
Tokyo Metropolitan Government Building 2012.JPG
Tokyo Metropolitan Government Building No.1
Tetélan pokok
Pernah2-8-1 Nishishinjuku,
Shinjuku, Tokyo 163-8001 Jepang
Koordhinat35°41′23″N 139°41′32″E / 35.68972°N 139.69222°E / 35.68972; 139.69222Koordhinat: 35°41′23″N 139°41′32″E / 35.68972°N 139.69222°E / 35.68972; 139.69222
Diyasa kawitApril 1988
RampungDesember 1990
Opening1991; 31 taun kapungkur (1991)
Cost¥157 milyar
OwnerTokyo Metropolitan Government
Height
Roof242.9 meters [797 ft][1]
Technical details
Floor count48
Floor area195,764 m2 [2,107,190 sq ft]
Rancangan lan yasan
ArsitèkKenzo Tange
Structural engineerKiyoshi Mutō

Tokyo Metropolitan Government Building (東京都庁舎 Tōkyō-to Chōsha?), uga diarani Tochō (都庁?) kanggo cekakipun, kantor pusat Pamrentah Metropolitan Tokyo

Dumunung ing Shinjuku, gedung iki dirancang dening arsitek Kenzo Tange. Iki kasusun saka kompleks telung struktur, sing masing-masing njupuk siji blok kutha. Sing paling dhuwur saka telune yaiku Gedung Utama Metropolitan Tokyo No.1, dhuwure 48 lantai sing dipérang dadi rong bagéan ing lantai 33. Gedung kasebut uga nduweni telung tingkat ing ngisor lemah. Rancangan bangunan kasebut tegese mirip sirkuit terpadu.[2] Iki minangka balai kutha paling dhuwur ing saindenging jagad.

Loro bangunan liyane ing kompleks kasebut yaiku wolu lantai Gedung Majelis Metropolitan Tokyo (kalebu siji lantai ngisor lemah) lan Gedung Utama Tokyo Metropolitan No.2, sing nduwe 37 lantai kalebu telu lantai ing ngisor lemah. Loro dek observasi panorama, siji ing saben menara ing lantai 45 (dhuwur 202 meters [663 ft]), gratis kanggo umum.[3] Dek observasi dibukak antarane jam 9:30 – 23:00, nanging loro dek observasi kasebut dibukak ing dina-dina sulih.[4]

Sejarah[besut | besut sumber]

Bangunan kasebut dirancang dening Kenzo Tange lan rampung ing Desember 1990 kanthi biaya ¥ 157 milyar (udakara US$ 1 milyar) dhuwit umum. Gedung iki ngganti bale kutha lawas ing Yūrakuchō, sing dibangun taun 1957 lan uga dirancang dening Tange, saiki dadi papan Tokyo International Forum

Gedung iki dadi bangunan paling dhuwur miturut atap ing Tokyo kanthi dhuwur 242.9 meters [797 ft],[1] nganti Midtown Tower rampung ing taun 2007.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Tokyo Metropolitan Government Building 1". SkyscraperPage. Dibukak ing 28 February 2019.
  2. Kenzo Tange: Multifaceted Colossus Who Mirrored the Era (ing basa Jepang). Nikkei Architecture – Nikkei BP. 2005. kc. 118. ISBN 4-8222-0476-6.
  3. "Tokyo Metropolitan Government Building Observatories". Tokyo Metropolitan Government. Dibukak ing 6 October 2018.
  4. "About Tokyo Government Building – Tokyo Travel Guide | Planetyze". Planetyze (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-09-19.

Pranala njaba[besut | besut sumber]