Togor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Togor listrik

Togor ya iku pathok kang digunakaké kanggo nyanthelake kabel-kabel kang digunakaké ing jaringan listrik, tilpun lan uga ing jaman biyèn telegrap. Jaringan kang dipasang lumantar kabel-kabel kang dicanthelake ing togor (over head line) kaanggep dadi cara kang murah kanggo njaga supaya dayane setrum kang lumantar kabel-kabel mau ora nemplek ing lemah lan ora kesenggol manungsa lan kendharaan. Lumrahé togor kagawe saka kayu, logam utawa semen, lan digunakaké kanggo nyanthelake kabel-kabel kang ngayahi voltase cilik. Dene kanggo ngayahi tegangan kang dhuwur, digunakaké tower utawa SUTET.

Lumrahé togor kanggo kabel listrik duwé dhwur nganti 12 mèter lan udakara 6 mèter kanggone togor tilpun.