Tillig

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pabrik Tillig ing Sebnitz

Tillig (TILLIG Modellbahnen GmbH & Co. KG) iku siji firma sing nggawé modèl sepur-sepuran ing Sebnitz, Jerman. Badan usaha iki diadegaké taun 1991. Spésialisasi ing sepur modèl skala TT lan ndarbèni asortimèn rena-rena. Saliyané iku sawatara modèl ing skala H0 uga diprodhuksi.

Babad[besut | besut sumber]

Ing taun 1991 Hans-Jürgen Tillig tuku firma Pilz Modellgleis sing nggawé ril flèksibel lan mèmper asliné ing skala H0. Kanggo nambah asortimèn, ril modèl kanggo skala TT dikembangaké. Banjur ing wektu sing padha, Hans-Jürgen Tillig uga ngadegaké badan usaha Mattra kanggo produksi lokomotif modèl lan wagoné. Contoné lokomotif DB Séri 218 lan DR Séri V 200 dikembangaké dan digawé. Ing taun 1993 ana prastawa wigati kanggo Tillig, taun iki dhèwèké tuku badan usaha Berliner TT-Bahnen nalika badan usaha iki mèh bangkrut. Banjur produksiné dilih menyang Sebnitz lan iki awal mulané asortimèn kaya mengkéné diwiwiti.

Pranala njaba[besut | besut sumber]