Thomas Alva Edison

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Thomas Alva Edison
"Jenius iku asalé saka 1% inspirasi lan 99% perspirasi (kringet/kerja keras)."
– Thomas Alva Edison, Harper's Monthly (September 1932)
Lair (1847-02-11)Pébruari 11, 1847
Milan, Ohio
Tilar donya Oktober 18, 1931(1931-10-18) (umur 84)
West Orange, New Jersey
Pagawéyan panemu, èlmuwan, pengusaha
Agama Deist
Garwa Mary Stilwell (o. 1871–84)
Mina Edison (o. 1886–1931)
Anak Marion Estelle Edison (1873–1965)
Thomas Alva Edison Jr. (1876–1935)
William Leslie Edison (1878–1937)
Madeleine Edison (1888–1979)
Charles Edison (1890–1969)
Theodore Miller Edison (1898–1992)
Wong tuwa Samuel Ogden Edison, Jr. (1804–1896)
Nancy Matthews Elliott (1810–1871)
Kulawarga Lewis Miller (father-in-law)
(en) A Day with Thomas Edison (1922)
Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison (18471931), punika satunggiling papanggih teknik saha ahli sains saking Amérika Sarékat ingkang misuwur ugi prodhuktif sanget.

Prodhuksinipun kathah ingkang dipun-patèn-aken. Patènipun kathah sanget, wonten kirang langkung 1.000 papanggihan (penemuan). Antawis sanès papanggihanipun punika: bohlam, fonograf, mikrofon saha kinetoskop.

Uga pirsani liyan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lokasi
Informasi lan media
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Thomas Alva Edison ing Wikimedia Commons.
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.