Thieboudienne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tiep
Tiep.jpg
Tiep, made of rice, fish and vegetables
Jeneng liyanéCeebu jën
JinisMain dish
Panggonan asalSenegal
Suwéné ngolah
Woworan pokokFish and rice
Woworan kang lumrah kaanggoVegetables
VariasiMeat (beef, chicken, lamb)
Buku masakan: Tiep  Médhia: Tiep
Thieboudienne
White Thieboudienne.JPG
Red Thieboudienne.JPG

Tiep utawa thieb minangka panganan tradisional saka Sahel, utamane saka Senegal lan minangka panganan utama ing Senegal . [1] Versi tiep diarani thieboudienne utawa chebu jen ( Wolof  ; Prancis: thiéboudiène ) disiapake karo iwak, nasi lan saos tomat sing dimasak ing siji pot, lan dianggep dadi panganan nasional. Uga ana tiep yappa (kanthi daging) lan tiep ganaar (karo pitik). Bahan-bahan tambahan asring kalebu bawang, wortel, Gobis, singkong, lada panas, jeruk nipis lan minyak kacang, lan kubus Maggi. Bahan-bahan kasebut umume ing negara kasebut.

Secara historis, tiep umume diarani kutha Saint-Louis, ing abad kaping sangalas. Jeneng sajian asale saka tembung Wolof sing artine "pari" ( ceeb ) lan "iwak" ( jnn ). [2] Ing Pulaar dikenal kanthi jeneng maaro e liddi (pari lan iwak). Disedhiyakake ing nampan gedhe kanthi beras ing sisih ngisor lan iwak, biasane Kerapu Putih (Epinephelus aeneus), lan sayuran, akeh sing diselehake ing tengah. Tiep Bears a resemblance-in úa, presentation, lan pinunjul-kanggo Maghrebi kuwat cuscus .

Tiep digawe nganggo daging sapi, nasi lan sayuran.
Tiep (Iwak) digawe nganggo beras, iwak lan sayuran.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Senegalese Fish and Rice (Thiéboudienne) Recipe". Saveur (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-12-14.
  2. Troth Wells (15 March 2007). The World of Street Food: Easy Quick Meals to Cook at Home. New Internationalist. pp. 28–. ISBN 978-1-904456-50-6.