There Will Be Blood

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. There Will Be Blood yaiku film drama Amerika 2007 sing disutradarani dening Paul Thomas Anderson lan digawe dening Paul Thomas Anderson, Daniel Lupi lan JoAnne Sellar. Naskah film iki ditulis dening Paul Thomas Anderson adhedhasar novel Oil! dening Upton Sinclair . Juru paragane Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. O'Connor, Ciarán Hinds lan Dillon Freasier.

Film There Will Be Blood wiwit tayang ing Fantastic Fest ing 27 September 2007 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 26 Desember 2007 kanthi winates lan ing tanggal 25 Januari 2008. Film iki ditampa kanthi ulasan apik karo para juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Daniel Day-Lewis minangka Daniel Plainview
  • Paul Dano minangka Paul Sunday lan Eli Minggu
  • Kevin J. O'Connor minangka Henry
  • Ciarán Hinds minangka Fletcher Hamilton
  • Dillon Freasier minangka HW Plainview
    • Russell Harvard minangka HW Plainview diwasa
  • Sydney McCallister minangka Maria Minggu
    • Colleen Foy minangka wong diwasa Minggu Maria
  • David Willis minangka Abel Minggu
  • Hans Howes minangka William Bandy
  • Paul F. Tompkins minangka Prescott
  • Jim Downey minangka Al Rose
  • David Warshofsky minangka HM Tilford
  • Barry Del Sherman minangka HB Ailman

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

FilmThere Will Be Blood ditampa kanthi ulasan apik seka para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film nduweni rating 91%, miturut 223 review, kanthi rata-rata rating 8.4 / 10.[3] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 93 saking 100, adhedhasar 42 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[4]

Box Office[besut | besut sumber]

Film There Will Be Blood pikantuk $ 40,222,514 ing Amerika Utara lan $ 35.959.031 ing negara liya. Total pendapatanne film iki mencapai $ 76,181,545, ngluwihi anggaran produksi film $ 25 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 190,739, ndadikake urutan 32 ing box office. Nanging, ing bukakane akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 4,869,383, dadi urutan 9 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "There Will Be Blood (15)". British Board of Film Classification. January 29, 2008. Dijupuk January 8, 2016. 
  2. a b c d "There Will Be Blood (2007)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. "There Will Be Blood (2007)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  4. "There Will Be Blood reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]