The Twilight Saga : Breaking Dawn Bageyan I

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
The Twilight Saga: Breaking Dawn
Disutradarani Bill Condon
Diprodhuseri Wyck Godfrey
Karen Rosenfelt
Stephenie Meyer
Diskénariyoni Melissa Rosenberg
Dibintangi Kristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner
Dimusiki Carter Burwell
Sinématografi Guillermo Navarro
Dibesut déning Virginia Katz
Perusahaan
prodhuksi
Summit Entertainment
Temple Hill Entertainment
Sunswept Entertainment
Dibabar déning Summit Entertainment
Tanggal metu
Part 1:
18 November 2011
Part 2:
16 November 2012
Suwéné
Part 1:
117 menit[1]
Part 2:
TBA[2]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Breaking Dawn pérangan I

The Twilight Saga: Breaking Dawn pérangan I, ya iku salah sawijining filem saka serial Twilight Saga kang kaping papat. Film kang diadopsi saka novèl The Twilight Saga: Breaking Dawn anggitané Stephenie Meyer iki digawé dadi 2 pérangan. Sing pérangan I iki dirilis ing taun 2011, disutradarai déning Bill Condon, lan diparagani isih ajeg saka Twilight seri sapisan nganti papat iki, ya iku, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner lan isih akèh liyané. Tanggal rilisé ya iku 18 November 2011 lan The Twilight Saga: Breaking Dawn – pérangan 2 dirilis ing tanggal 16 November 2012.[3]

Dalan Cerita[besut | besut sumber]

Bella nikah karo Édward,ana rasa wedi sadurungé nikah nanging rasa iku ilang nalika prosèsi nikah cara Kristen. Édward lan Bella bulan madu ing Isle Esme, salah sawijining pulo ing Brazil, lan bebungah saka Carlisle. Nalika saresmi, Édward gawé Bella lara, Édward janji ora bakal saresmi manèh karo Bella kanggo njagani supaya Bella ora lara manèh. Jané Bella ora apa-apa, Bella tetp pengèn saresmi karo Édward kaya déné wong bebojoan liyané. Édward nuruti karepé Bella. Wong sakloron kaget nalika Bella dumadakan bisa meteng. Mula Édward ngajak bali Bella kanggo takon marang Carlisle. Édward ngongkon Bella kanggo ngguguraké bayiné amarga bisa nggawé nyawané rancam. Nanging Bella emoh, bayiné nggawé bella sansaya gering nganti Bella kudu ngombé getih manungsa kanggo nyukupi kabutuhan nutrisi bayi kang dikandhut. Wayah nglairaké Bella sekarat, sawisé bayiné lair, Édward nyuntikaké racun vampiré ing jantungé Bella. Nalika prosès malihé bella dadi vampir, Jacob arep maténi bayiné Bella kang dijenengaké Renesmee, Jacob nganggep yèn Renesmee sing nggawé Bella mati. Nanging Jacob malah imprint marang Renesmee. (Bacutan caritané ana ing The Twilight Saga: Breaking Dawn Pérangan II).

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "The Twilight Saga: Breaking Dawn-Part 1". IMDb. Dijupuk November 19, 2011. 
  2. ^ "The Twilight Saga: Breaking Dawn-Part 2". IMDb. Dijupuk November 19, 2011. 
  3. ^ twilight saga: breaking dawn part 1.htm(dipunundhuh tanggal 04 November 2012)