The Tree of Life (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Tree of Life
250px
Poster film The Tree of Life
Disutradarani Terrence Malick
Diprodhuseri Sarah Green
Bill Pohlad
Brad Pitt
Dede Gardner
Grant Hill
Diskénariyoni Terrence Malick
Dibintangi Brad Pitt
Sean Penn
Jessica Chastain
Dimusiki Alexandre Desplat
Sinématografi Emmanuel Lubezki
Dibesut déning Hank Corwin
Jay Rabinowitz
Daniel Rezende
Billy Weber
Mark Yoshikawa
Perusahaan
prodhuksi
River Road Entertainment
Plan B Entertainment
Dibabar déning Fox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • Mèi 16, 2011 (2011-05-16) (Festival Film Cannes)
  • Mèi 27, 2011 (2011-05-27) (Amerika Serikat)
Suwéné
139 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $32 juta[2]
Kalarisan $54.303.319[3]

The Tree of Life yaiku film drama Fantasi Amerika Serikat taun 2011 sing digawe dening Sarah Green, Bill Pohlad, Brad Pitt, Dede Gardner lan Grant Hill . Naskah film iki ditulis dening Terrence Malick. Juru paragane film iki yaiku Brad Pitt, Sean Penn lan Jessica Chastain .

Film The Tree of Life wiwit ditayangke ing Festival Film Cannes ing Mei 16 taun 2011 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat ing 27 Mei 2011. [5] Film iki entuk komentar apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Brad Pitt minangka Pak O'Brien
  • Sean Penn minangka Jack O'Brien
    • Hunter McCracken minangka Jack enom
    • Williams minangka Finnegan Jack umur 5 taun
    • Michael Koeth minangka Jack umur 2 taun
  • Jessica Chastain minangka Mrs. O'Brien
  • Laramie Eppler minangka RL O'Brien
    • John Howell minangka RL 2 taun
  • Tye Sheridan minangka Steve
  • Kari Matchett minangka garwane Jack
  • Joanna Going minangka bojoné Jack
  • Michael Showers minangka Pak Brown
  • Kimberly Whalen minangka Mrs. Brown
  • Jackson Hurst minangka paman Roy
  • Fiona Shaw minangka nenek
  • Crystal Mantecón minangka Elisa
  • Tamara Jolaine minangka Mrs. Stone
  • Dustin Allen minangka George Walsh

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Tree of Life entuk komentar apik saka juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomatoes, film iki nduwe rating 91%, miturut 203 ulasan, kanthi rating rata-rata 7.4 / 10. [6] Adhedhasar Metacritic, film iki entuk nilai 83 saka 100, adhedhasar 32 kritik, nuduhake "pangenalan universal". [7]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Tree of Life entuk $ 13,303,319 ing Amerika Utara lan $ 41.000.000 ing negara liya. film iki entuk $ 54,303,319, ngluwihi anggaran nalika nggawene yaiku $ 32 yuta.

Ing bukaan akhir pekan, film iki entuk $ 372,920, nempati film iki dadi nomer 15 ing box office. [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Tree of Life (12)". British Board of Film Classification. June 10, 2011. Dijupuk June 1, 2013. 
  2. "The Tree of Life". The Numbers. Dijupuk February 17, 2018. 
  3. a b "The Tree of Life (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk February 17, 2018. 
  4. Thompson, Anne (April 20, 2010). "Cannes Updates: Fortnight, Critics Week, Carlos, Tree of Life". Indiewire. Dijupuk October 26, 2010. 
  5. Jagernauth, Kevin (October 22, 2010). "'The Tree Of Life' Gets May 27, 2011 Release Date". IndieWire. Dijupuk October 22, 2010. 
  6. "The Tree of Life (2011)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 17, 2018. 
  7. "The Tree of Life reviews". Metacritic. Dijupuk February 17, 2018. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]