The Shape of Water

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Shape of Water yaiku filem drama Fantasi Amerika serikat taun 2017 sing disutradarani dening Guillermo del Toro lan digawe dening Guillermo del Toro lan J. Miles Dale. Aksara iki ditulis dening Guillermo del Toro lan Vanessa Taylor, nalika crita ditulis dening Guillermo del Toro. Juru paragane filem iki Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg lan Octavia Spencer .

Film Shape of Water wiwit tayang ing Festival Film Venice tanggal 31 Agustus 2017 [4] lan ditayangke ing Amerika Serikat tanggal 8 Desember 2017 kanthi winates lan dawa 22 Desember 2017.[5] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik

Paraga[besut | besut sumber]

  • Sally Hawkins minangka Elisa Esposito
  • Michael Shannon minangka Kolonel Richard Strickland, pimpinan Elisa lan bojo Elaine
  • Octavia Spencer minangka Zelda Delilah Fuller, kanca lan kanca saka Elisa
  • Richard Jenkins minangka Giles, pepadhamu Elisa
  • Doug Jones minangka Asset, makhluk amfibi sing cedhak karo Elisa
  • Michael Stuhlbarg minangka Robert Hoffstetler / Dimitri Mosenkov, agen Soviet nyamar minangka ilmuwan
  • David Hewlett minangka Fleming, kepala keamanan laboratorium
  • Nick Searcy minangka Umum Frank Hoyt, bos Richard
  • Stewart Arnott minangka pimpinan Bernard, Giles
  • Nigel Bennett minangka Mihalkov, pengawas Robert
  • Lauren Lee Smith minangka Elaine Strickland, garwane Richard
  • Martin Roach minangka Brewster Fuller, suami Zelda
  • Allegra Fulton minangka Yolanda, kanca saka Elisa lan Zelda
  • John Kapelos as Mr. Arzoumanian, pemilik bangunan bioskop
  • Morgan Kelly minangka Pie Guy, karyawan restoran

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Shape of Water ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, filem nduweni rating 92%, miturut 372 review, kanthi rata-rata rating 8.4 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, filem pikantuk nilai87 saka 100, adhedhasar 53 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[7]

Box office[besut | besut sumber]

Film Shape of Water nampa $ 63,859,435 ing Amerika Utara lan $ 131,384,029 ing negara liya. Total penghasilane sing ditampa dening filem iki mencapai $ 195,243,464, ngluwihi biaya produksi filem $ 19.5 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, filem iki entuk $ 166,564, minangka urutan 20 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]