The Muppets (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Muppets
215px
Poster rilis teatrikal
Disutradarani James Bobin
Diprodhuseri David Hoberman
Todd Lieberman
Ditulis déning Jason Segel
Nicholas Stoller
Dibintangi Jason Segel
Amy Adams
Chris Cooper
Rashida Jones
Dimusiki Christophe Beck
Sinématografi Don Burgess
Dibesut déning James Thomas
Alan Baumgarten
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Walt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Novèmber 4, 2011 (2011-11-04) (Festival Film Savannah)
  • Novèmber 23, 2011 (2011-11-23) (Amerika Serikat)
Suwéné
103 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $45 juta[2][3]
Kalarisan $165.2 juta[4]

The Muppets minangka film komedi musikal Amérika taun 2011, lan nayangke nalika teater muppet pisanan ing rolas taun. [5] Film iki disutradarani dening James Bobin, ditulis karo Jason Segel lan Nicholas Stoller, digawe dening David Hoberman lan Todd Lieberman, lan juru paragane yaiku Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper lan Rashida Jones .nilai seko film kasebut disusun déning Christophe Beck, déné anggota Penerbangan Konstit Bret McKenzie dadi pejabat musik, nulis 4 saka lima lagu asli ing film kasebut. [6] Ing film iki, penggemar setya Walter, kakangne Gary, lan pacar Gary Mary, mbantu Kermit nglumpukake penggemar film the Muppets, amarga kudu ngumpulake $ 10   yuta kanggo nylametake Muppet Theatre saka Tex Richman, sawijining pengusaha sing rencana kanggo ngrubuh studio kanggo ngobor minyak.

Walt Disney Pictures asale ngumumake perkembangan film ing sasi Maret 2008, karo Segel lan Stoller nulis permianan latar mburine, lan Mandeville Films mbantu nggawe film kasebut. Bobin wiwit nyutradarani film kasebut ing awal Januari 2010, lan penyanyine kanggo film kasebut dipilih ing Oktober tan 2010 uga, bebarengan karo Adams, Cooper, lan Jones. Penggambaran diwiwiti ing September 2010 lan rampung ing Los Angeles, California. Film iki minangka gawenane seko Muppet teater pisanan tanpa nglibatake pemain veteran Muppet Frank Oz lan Jerry Nelson, sanajan Nelson tampil minangka vocal cameo sing ora disebut jenenge . [7] [8] Saliyane, karakter masing-masing ditampilake dening Eric Jacobson lan Matt Vogel, sing menehi debut teater minangka karakter kasebut.

The Muppets wiwit ditayangke ing Savannah Film Festival 2011 lan dirilis secara teatrically ing Amerika Utara ing 23 November 2011. [9] Film kasebut sukses entuk sahingga entuk keuntungan $ 165 yuta ing donya, tinimbang biaya $ 45 yuta, lan entuk pujian kanggo humor, karakterisasi, lan soundtrack . Film kasebut entuk bebungah Academy Award kanggo Best Original Song kanggo McKenzie's " Man or Muppet ", lan dinominasi kanggo BAFTA, Grammy Award lan Kritical Choice Award . Sawijining seri, The Most Wanted Muppets, dirilis tanggal 21 Maret 2014. [10]

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Jason Segel minangka Gary, adhine Walter lan penggemar Muppets. [11]
  • Amy Adams minangka Mary, guru sekolah dasar lan kekasih Gary kanggo jangka panjang. [11]
  • Chris Cooper minangka Tex Richman, pengusaha minyak sing nggoleki numpes Muppet Theatre kanggo ngetokake lenga sing diarani ing ngisor iki. Dheweke duwe masalah karo Muppet nalika dheweke gagal ngguyu ing ulang tahun ka-10. [11]
  • Rashida Jones minangka Veronica, eksekutif jaringan ing jaringan CDE. [12] [13]
  • Jack Black minangka Self (ora kasebut), dhukungan kanggo peresmian dewan kéwan lan tuan rumah selebriti sing ora misuwur The Muppet Telethon.
  • Alan Arkin [14] [15] minangka pamandu wisata Muppet Studios
  • Bill Cobbs minangka Kakek
  • Zach Galifianakis [14] minangka Hobo Joe, wong sing ora duwe omah sing merupakang pamirsa pisanan Muppet Telethon. Joanna Newsom sing milih kanggo nyanyi.
  • Ken Jeong minangka tuan rumah Punch Teacher
  • Jim Parsons minangka Walter ing wujud manungsa
  • Eddie Pepitone minangka tukang pos
  • Kristen Schaal [16] minangka moderator saka Anger Management Group.
  • Sarah Silverman [17] minangka penyambutan restoran Mel's Drive-In .
  • Eddie "Piolin" Sotelo minangka Univision Executive
  • Donald Glover minangka Executive Executive CDE
  • Dahlia Wangort minangka Eksekutif FOX
  • Michael Albala minangka NBC Executive
  • Aria Noelle Curzon minangka Marge, pelayan ing Mel's Drive-In .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Muppets". Badan Klasifikasi Film Britania (BKFB). 10 Februari 2012. Dijupuk December 12, 2011.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. Cieply, Michael (9 April 2011). "It's Time for Your Face-Lift, Miss Piggy". The New York Times. Dijupuk 18 September 2011. 
  3. Masters, Kim (20 Oktober 2011). "Kermit as Mogul, Farting Fozzie Bear: How Disney's Muppets Movie Has Purists Rattled". The Hollywood Reporter. Dijupuk 21 Oktober 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. "The Muppets (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk 6 November 2013. 
  5. Blum, Matt (20 Mei 2011). "The Muppets Are Coming – Yaaaaay!". Wired. Dijupuk 20 Juni 2011.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  6. Gallo, Phil (10 Oktober 2011). "'Muppets' Movie Soundtrack Features Feist, Flight of the Conchords, Andrew Bird". The Hollywood Reporter. Dijupuk 29 Januari 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. Buchanan, Kyle (20 Oktober 2011). "http://www.vulture.com/2011/10/frank_oz_the_muppets_movie.html". Vulture. Dijupuk 10 April 2014.  Pranala njaba ing |title= (pitulung)
  8. "Capone With Frank Oz About DEATH AT A FUNERAL, What Went Wrong On STEPFORD, And (Of Course) Yoda!!". aintitcool.com. 7 Agustus 2007. Dijupuk 1 November 2014. 
  9. Finke, Nikki (December 8, 2010). "Disney Moves Muppets from Xmas to T-Day". Deadline. Dijupuk June 20, 2011. 
  10. Fritz, Ben (14 Januari 2013). "Disney cancels 'Little Mermaid 3-D,' dates 'Pirates 5' for 2015". Los Angeles Times. Dijupuk January 14, 2013. 
  11. a b c Mcintyre, Gina (January 16, 2011). "2011 Movie Preview: The Muppets". Los Angeles Times. Dijupuk June 20, 2011. 
  12. Bettinger, Brendan (12 September 2011). "Disney Releases a Ton of New Material for The Muppets: Images, Character Descriptions, Fun Facts". Collider.com. Dijupuk 13 September 2011. 
  13. Warmoth, Brian. MTV, 15 Oktober 2010, "Jason Segel's 'Muppet' Movie Adds Amy Adams, Chris Cooper and Rashida Jones". Diakses pada 23 Mei 2011.
  14. a b "Jack Black & Zach Galifianakis Join Disney's 'Muppets' Movie". TheWrap.com. Retrieved May 17, 2011.
  15. "Disney to Release 'Muppets' Movie Next Thanksgiving". TheWrap.com. Diakses pada 17 Mei 2011.
  16. Punchko, Kristy (12 November 2010). "Muppet Movie Cast Grows More Awesome". The Film Stage. Dijupuk June 28, 2011. 
  17. Trailer promo untuk film

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kang sadurungé
"We Belong Together" dari
Toy Story 3
Penghargaan Akademi untuk Lagu Asli Terbaik
"Man or Muppet"

2011
Kang sawisé
"Skyfall" dari
Skyfall