The Messenger: The Story of Joan of Arc

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Messenger:
The Story of Joan of Arc
Gambar:Messenger poster.jpg
French theatrical release poster
DisutradaraniLuc Besson
DiprodhuseriPatrice Ledoux
Ditulis déning
Dibintangi
DimusikiÉric Serra
SinématografiThierry Arbogast
Dibesut déningSylvie Landra
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningColumbia Pictures
Sony Pictures Releasing
Tanggal metu
  • 18 Oktober 1999 (1999-10-18) (premiere)
  • 27 Oktober 1999 (1999-10-27) (Prancis)
Suwéné
158 minutes
NagaraPrancis
BasaInggris
Rantaman$60 yuta
Kalarisan$67 yuta

The Messenger: The Story of Joan of Arc (basa Prancis: Jeanne d'Arc) yaiku film drama epik sejarah Prancis sing diarahake dening sutradara Luc Besson. Juru peran ing filem iki yaiku Milla Jovovich, John Malkovich, Faye Dunaway lan Dustin Hoffman. Naskah filem iki ditulis dening Besson lan Andrew Birkin, lan lagu latar asli disusun dening Éric Serra. The Messenger: The Story of Joan of Arc nggambarake crita St Joan d`Arc, pahlawan perangsaka Prancis lan martir agama abad kaping-15. Crita kasebut diwiwiti karo Joan enom nalika dheweke nyekseni kekejeman wong Inggris marang kulawargané, lan dhèwèké digambaraké minangka ana wahyu sing menehi inspirasi kanggo mimpin Prancis ing perang nglawan pasukan Inggris sing njajah. kasuksèsané amarga menang nglawan Inggris ngidini pangeran Charles VII njupuk tahta. Pungkasane Joan dicekel Inggris, dicoba lan diukum amarga wulangan sesat.[1]

Film sadurunge Besson, The Fifth Element, sing uga jupuk juru peran utamané Jovovich, minangka sukses saka babagan kwalitet lan finansial, lan pengaruh positif marang kariré dadi sutradara. Messenger dadi tujuane kanggo ngetrapake sukses lan ngangkat status Besson lan Jovovich ing film. Nanging, film kasebut nampa ulasan campuran saka kritikus lan kurang apik ing box office, entuk dhuwit mung $ 67 yuta kanthi anggaran $ 60 yuta.[2]

Plot[besut | besut sumber]

Nalika isih bocah, Joan nduwe visi sing kasar lan gaib. Dheweke mulih bareng golek desa kobong. Adhine Catherine nyoba nglindhungi dheweke kanthi ndhelikake dheweke saka pasukan Inggris sing nyerang, yaiku bagean saingan karo Prancis. Joan, nalika ndhelikake, nyekseni pembunuhan lan rogol saka adhine. Saklajengipun, Joan dipundhut dening sederek ingkang tebih.[3]

Sawetara taun sabanjure ing Chinon, Dauphin lan dadi Raja Prancis, Charles VII (John Malkovich), nampa pesen saka wong diwasa Joan (Milla Jovovich) saiki, njaluk supaya tentara supaya bisa nyerang perang nglawan Inggris sing dikuwasani . Sawise ketemu dheweke lan ibune Yolande saka Aragon (Faye Dunaway) dheweke nerangake visi. Nesu, dheweke percaya ramalan kasebut.

Nganggo sandhangan, Joan nuntun tentara Prancis menyang kutha Orléans sing dikepung. Dheweke menehi kasempatan ing Inggris kanggo nyerah, sing dheweke nolak. Komandhan tentara, ora peduli karo kepemimpinan Joan, miwiti perang esuk kanggo njupuk saham ing St Loup tanpa dheweke. Nalika tekan ing paprangan, prajurit Prancis mundur. Joan mungkasi mundur lan nuntun biaya liyane, kanthi sukses bisa ngrebut benteng kasebut. Dheweke terus menyang kubu mungsuh sing diarani "Tourelles". Joan menehi kesempatan ing Inggris liyane kanggo nyerah, nanging dheweke ora nolak. Joan mimpin prajurit Prancis nyerang Tourelles, sanajan para pembela Inggris nyebabake korban abot, uga nandhang tatu Joan. Nanging, Joan banjur nyerang dina kaping pindho. Nalika tentara Inggris dadi reguler, tentara Prancis pindhah menyang lapangan sing mbukak. Joan nitih sepi menyang Inggris lan menehi kesempatan pungkasan kanggo nyerah lan bali menyang Inggris. Inggris nampa tawaran lan mundur.[4]

Joan bali menyang Rheims kanggo ndeleng koronasi Charles VII saka Prancis. Kampanye militer dheweke terus menyang tembok Paris, sanajan dheweke ora nampa bala sing dijaluk, lan kepemilikan kasebut gagal. Joan ngandhani King Charles VII supaya menehi tentara liya, nanging nolak, ujar manawa dheweke luwih milih diplomasi amarga perang. Pracaya dheweke ngancam jabatane lan mbutuhake dhuwit bandha, Charles nggawe konsolidasi nyingkirake Joan kanthi ngidini dheweke ditawan dening pasukan mungsuh. Dheweke dipenjara dening Burgundians pro-Inggris ing Compiègne, sing adol wong Inggris. Dhèwèké diadili, nyoba dheweke diwiwiti.

Diwenehi karo tindak-tindak angkara, adhedhasar pratelan wahyu lan pratandha saka Gusti Allah, dheweke diadili ing proses pengadilan agama, sing dipeksa pemerintah Inggris. Inggris pengin ngukum lan mateni Joan amarga prajurit Inggris wedi kanggo perang nalika dheweke isih urip, adhedhasar kapercayan dheweke bisa mengaruhi peperangan sanajan ing penjara. Uskup Cauchon ngucapake rasa wedi marang salah ngukum wong sing bisa uga nampa wahyu saka Gusti Allah. Nalika arep diobong amarga wulangan sesat, Joan ora wedi yen dheweke bakal diukum tanpa menehi pengakuan akhir. Uskup ngandhani manawa dheweke kudu mbaleni maneh visi sadurunge bisa krungu pengakuane. Joan menehi tandha kambrahan. Uskup sing wis lega nuduhake kertas kasebut menyang Inggris, ujar manawa Joan ora bisa dibakar maneh minangka heretic. Nalika ana ing sel dheweke, Joan diadhepi dening wong lanang sing ora duwe jenenge (Dustin Hoffman), sing dianggep dadi nurani Joan. Wong lanang kasebut takon babagan Joan apa dheweke bener nampa pesen saka Gusti Allah.[5]

Inggris frustasi nggawe cara liyane supaya Joan diukum dening gereja kasebut. Prajurit Inggris mlebu ruangan sel Joan, nyuwek sandhangane lan wenehake sandhangane pria kanggo dikandhang. Dheweke banjur nyatakake yen dheweke nggawe mantra supaya katon sandhangan anyar, nuduhake yen dheweke minangka penyihir kudu dibakar. Sanajan nyangka basa Inggris ngapusi, Uskup nilar Joan kanggo nasibe, lan dheweke dibakar kanthi urip ing pasar Rouen, sanajan ana tulisan sing nambahake dheweke bisa kanonisasi dadi wong suci ing abad kaping-20.

Juru Peran[besut | besut sumber]

Lagu latar[besut | besut sumber]

Lagu latar kanggo film iki disusun dening Éric Serra lan dirilis minangka album liwat Sony Music Entertainment. Minangka kolaborasi kaping wolu Serra karo sutradara Luc Besson, nduwe soundtrack kanggo pitu film Besson sadurunge kalebu La Femme Nikita lan Léon: The Professional. Album kasebut udakara udakara 64 menit,[6] lan sawetara jinis musik sing dimainake sajrone udakara 90 persen film kasebut. Komentator nyathet pangowahan ing karya Serra, sing umume gumantung banget marang efek sintesis. Messenger, ing tangan liyane, minangka skor orkestra utamane miturut konteks sejarah film kasebut, sanajan efek sintesis isih digunakake ing sawetara trek. Nulis ing Films Luc Besson, Mark Brownrigg nyatakake skor Serra ngrampungake "evolusi" saka panulis skor pop menyang komposer film orchestral; Skor sadurunge Serra kanggo The Fifth Unsur uga nggunakake unsur orkestra. Dheweke menehi tinjauan babagan skor kasebut, sanajan ngritik musik sing dirungokake nalika seda Joan, nggambarake paraphrasing Carmina Burana sing ora nggambarake. Heather Phares saka Allmusic menehi album 3 saka 5 lintang, lan nyatakake "nggabungake unsur-unsur orchestral, rock, lan elektronik kanggo pengalaman nyaring," Dan Goldwasser saka Soundtrack.net menehi soundtrack 4 saka 5, sing nyatakake "nyenengake banget kanggo ngrungokake", sanajan dheweke nguciwani rasa ora mandheg babagan lagu latar potongan musik sing ana sajrone diskusi Joan karo The Conscience.[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Luc Besson". MSN. Archived from the original on 28 November 2014. Retrieved 5 October 2014.
  2. Haydock, Nickolas (12 January 2017). "Shooting the Messenger: Luc Besson at War with Joan of Arc". Exemplaria. 19 (2): 243–269.
  3. Aberth, John (2012). A Knight at the Movies. Taylor & Francis. pp. 257–298. ISBN 978-1-135-25726-2.
  4. Studies in Medievalism XII: Film and Fiction: Reviewing the Middle Ages. D.S. Brewer. 23 January 2003. pp. 40–46. ISBN 978-0-85991-772-8.
  5. Canitz, Christa (2004). Historians Will Say I am a Liar: The Ideology of False Truth Claims in Mel Gibson's 'Braveheart' and Luc Besson's 'The Messenger'. Studies in Medievalism XIII: Postmodern Medievalisms: Cambridge and Rochester. pp. 127–142.
  6. "The Messenger: The Story of Joan of Arc". Allmusic. Archived from the original on 13 October 2016. Retrieved 21 November 2014.
  7. Goldwasser, Dan (23 June 2001). "The Messenger: The Story of Joan of Arc". Soundtrack.net. Archived from the original on 1 October 2014. Retrieved 1 October 2014.