The Lost City of Z (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. City Lost of Z iku film biografi petualangan 2017 sing diarahake dening James Gray lan diprodhuksi dening Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Anthony Katagas, James Gray lan Dale Armin Johnson. Skrip film iki ditulis dening James Gray adhedhasar David Grann's The Lost City of Z. Bintang film Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller lan Tom Holland .

Film Lost City of Z ditayangke ing Festival Film Taun Anyar ing 15 Oktober 2016 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 14 April 2017 lan tanggal 21 April 2017.[5] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Charlie Hunnam minangka Percy Fawcett
  • Robert Pattinson minangka Kopral Henry Costin
  • Sienna Miller minangka Nina Fawcett
  • Tom Holland minangka Jack Fawcett
    • Bobby Smalldridge minangka Jack Fawcett, 7 taun
    • Tom Mulheron minangka bocah cilik Jack Fawcett
  • Angus Macfadyen minangka James Murray
  • Clive Francis minangka Sir John Scott Keltie
  • Edward Ashley minangka Kopral Arthur Manley
  • Ian McDiarmid minangka Sir George Goldie
  • Pedro Coello minangka Tadjui
  • Franco Nero minangka Baron de Gondoriz
  • Harry Melling minangka William Barclay
  • John Sackville minangka Simon Beauclerk
  • Adam Bellamy minangka Cecil Gosling
  • Daniel Huttlestone minangka Brian Fawcett
    • Nathaniel Bates Fisher minangka Brian Fawcett, 7 taun

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Lost City of Z pikantuk ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, filem nduweni rating 86%, adhedhasar 222 review, kanthi rating rata-rata 7.3 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 78 saking 100, adhedhasar 44 kritik, nuduhake "review apik".[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Lost City of Z bakal $ 8,580,410 ing Amerika Utara lan $ 10.683.528 ing negara liya. Total penghasilane sing ditampa dening film iki mencapai $ 19,263,938, luwih cilik tinimbang biaya produksi fileme $ 30 yuta.[3]

Ing bukaan saka akhir minggu sing winates, filem iki entuk $ 110.175, ndadikake urutane 28 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Lost City of Z (15)". British Board of Film Classification. March 14, 2017. Dijupuk April 26, 2018. 
  2. Laurent Schenck (2017-03-15). "The Lost City of Z : 5 choses à savoir sur l'aventure amazonienne de James Gray" (ing basa Prancis). AlloCiné. Dijupuk 2017-05-08. 
  3. a b c "The Lost City of Z (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 23, 2017. 
  4. Gregg Kilday (August 3, 2016). "James Gray's 'The Lost City of Z' to Close New York Film Festival". The Hollywood Reporter. Dijupuk August 3, 2016. 
  5. Nordine, Michael (September 1, 2016). "Amazon Studios Acquires James Gray's Rainforest Drama 'The Lost City of Z' Starring Charlie Hunnam". IndieWire. Dijupuk October 14, 2016. 
  6. "The Lost City of Z (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  7. "The Lost City of Z reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]