The Kissing Booth (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Kissing Booth
Barkas:The Kissing Booth.png
Official release poster
DisutradaraniVince Marcello
Diprodhuseri
  • Ed Glauser
  • Andrew Cole-Bulgin
  • Vince Marcello
  • Michele Weisler
DiskénariyoniVince Marcello
AdhedhasarThe Kissing Booth
déning Beth Reekles
Dibintangi
DimusikiPatrick Kirst
SinématografiAnastas N. Michos
Dibesut déningPaul Millspaugh
Perusahaan
prodhuksi
Komixx Entertainment
Dibabar déningNetflix
Tanggal metu
  • Mèi 11, 2018 (2018-05-11)
Suwéné
110 minutes
NagaraUnited States
BasaInggris

The Kissing Booth minangka film komedi romantis nom-noman Amerika 2018 sing ditulis lan disutradarani dening Vince Marcello, adhedhasar novel jeneng sing padha karo Beth Reekles. Iki dadi bintang Joey King, Jacob Elordi, Joel Courtney lan Molly Ringwald . Film gegayutan Elle (King), a quirky, pungkasan nom-noman kang nandhang kasmaran karo senior sekolah lan bad boy Noah (Elordi) pangin dhèwèké dadi memitran karo adhi Noah Lee (Courtney) ing kauripan.

The Kissing Booth dirilis ing Netflix tanggal 11 Mei 2018. Sanajan nampa ulasan negatif saka para kritikus, sing nganggep dalané crita lan tema dadi klise lan misogynistic, film kasebut diarani sukses komersial dening Netflix amarga akéh digunakaké dening para pamirsa. Sekaligus, The Kissing Booth 2, disetel kanggo dibabar ing 24 Juli 2020.

Ringkesan[besut | besut sumber]

Elle (Rochelle) Evans lan Lee Flynn, lair ing wektu sing padha ing rumah sakit sing padha ing Los Angeles, dadi kanca sing paling apik ing sajroning urip. Dhèwèké nggawé aturan kanggo njaga kekancan; utami, dhèwèké ra entuk pacaran dening seduluré, utamané Masé Lee sing jenenge Noah.

Ing dina kapisan sekolah, Elle nyuwèk kathok lan celonone liyané ana ing pembersih garing, mula dhèwèké dipeksa nganggo rok cilik wiwit taun kepungkur. Nalika murid sing luwih tuwa, Tuppen, ora cocog karo Elle, Lee meh nuli nuntun dhèwèké nanging Noah mbela sedulur lan Elle lan gelut Tuppen. Tuppen, Noah, lan Elle dadi tahanan, ing ngendi Tuppen njaluk ngapura kanthi nindakaké tarian nganggo rok sing ketat ing ngarép para siswa, sing diwenehaké Elle njaluk panjalukané. Tuppen ora muncul, banjur ujar marang Elle yén Noah ngancam kabèh wong supaya ora ngejar Elle kanthi romantis.

Elle lan Lee nggawé papan ambung kanggo pengumpulan dana sekolah. Sajrone pesta, Elle ngandhani bocah-bocah wadon yén Noah bakal dadi bagéan saka acara, sanajan Noah wis nolak panjaluk kasebut. Ing pondokan ngambung, kabèh dadi apik nganti Lee dadi penyambung tinimbang Noah. Duka amarga Elle ngapusi babagan partisipasi Noah, bocah-bocah wadon sing misuwur (dikenal minangka OMG Girls) nyiyapaké Elle ngambung murid sing ora disenengi. Ing kaloro pungkasan, murid antrian Noah ing ngarép, lan Noah lan Elle nuduhaké seri ambungan sing nyénengaké ing ngarép sekolah.

Ngrebah ing kamar, Elle krasa weruh Noah lagi ngganggu bocah wadon liyané, banjur mlayu menyang njaba ing endi udan. Noah nawakaké dhèwèké numpak sepedha motor, nanging udan meksa dhèwèké ngungsi ing taman. Elle ngambung Noah, nanging ngandhani yén dhèwèké ora bisa dadi penolakan seksual liyané. Lara ati, Noah ngandharaké manawa dhèwèké duwé perasaan marang dhèwèké. Dhèwèké ngambung manéh nanging diganggu dening satpam keamanan sing ngerti Noah, ujar dhèwèké mandheg nggawa bocah-bocah wadon ing kana, ngganggu Elle.

Ing pesta pantai, Elle diganggu karo siswa liyané, Warren. Noah nerangke janjiné marang Elle supaya ora nglawan lan awak ngalahaké Warren. Elle menengaké dhèwèké lan dhèwèké nduwé tandha ing Hollywood, ngakoni perasaané dhéwé lan netepaké aturan kanggo hubungané, sing paling penting Lee ora ngerteni. Dhèwèké nuduhaké ambungan hasrat lan andum tresna.

Elle lan Noah terus ndeleng saben liyané ing rahasia. Ibuné Noah meh bisa ngrebut dhèwèké menyang kamaré. Sing ndhelik ing sangarépe, Elle ngrasakaké ibuné Noah ujar yén dhèwèké wis ditampa ing Universitas Harvard, lan dhèwèké kudu becik marang Elle amarga dhèwèké duwé crah. Dhèwèké nuduhaké ngguyu, lan Noah nggawé Elle janji ora bakal crita marang sapa waé sing nrima kuliah.

Elle ambruk lan nutupi rai ing garasi nalika lagi ndandani motor Noah, lan nalika Lee mlaku mlebu dhèwèké nuntut Noah kanggo ngrusak Elle. Kaget nalika Elle nesu marang nepsu Noah, Lee takon marang Elle babagan hubungané lan Noah, sing dhèwèké nolak, nanging rumangsa salah. Nalika Noah lan Elle nuduhaké ambungan sawise setuju bakal nyritakaké kasunyatané marang Lee, dhèwèké mlaku. Sadulur-saduluré padha gelut, lan Elle nangis, njaluk supaya Noe ninggalaké dhèwèké.

Lee lan Elle ngrujuk manéh, lan Elle dadi janji karo Lee lan pacaré, Rachel. Ing kono, tungku wadhah ambung dicekel metu karo Noah, sing ngandhani Elle dhèwèké tresna karo dhèwèké. Dhèwèké nerangaké yén dhèwèké ora bisa ndeleng dhèwèké amarga ngrusak wong sing dikasihi lan mlayu.

Ing dina pesta ulang tahun Elle lan Lee ing dina sabanjuré, Elle ngandhani marang Lee yén dhèwèké ora bisa nampa dhèwèké lan hubungan Noah, mesthiné ora dadi bagéan saka urip. Lee nesu, lan setuju mbantu Elle nemokaké Noah, sing lunga menyang bandara lunga menyang kuliah. Noto mobil Lee, Elle nuduhaké raos sejati kanggo Noah karo Lee, sing ngumumaké awaké minangka Noah ing kostan Lee. Elle ngakoni marang Noah yén dhèwèké tresna karo dhèwèké.

Elle lan Noah ngenteni minggu-minggu sakdurungé sadurungé budhal kuliah. Nonton dhèwèké lunga, dhèwèké ora yakin yén hubungané bakal tahan, nanging ngerti bagean jantungé mesthi dadi duwéke, lan nunggang sepedha motor lan sunaring srengenge.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Joey King minangka Rochelle (Shelly) "Elle" Evans, kanca sing paling apik ing Lee lan seneng karo Noah.
  • Joel Courtney minangka Lee Flynn, kanca paling apik kanggo Elle, adhiné Noah lan pacar Rachel.
  • Yakub Elordi minangka Noah Flynn, sedulur tuwa Lee lan seneng karo Elle.
  • Meganne Young minangka Rachel, pacar Lee
  • Stephen Jennings minangka Mike Evans, bapak Elle
  • Carson White minangka Brad Evans, adhiné Elle
  • Molly Ringwald minangka Mrs. Flynn, Noah lan Lee ibuné
  • Morné Visser minangka Pak Flynn, bapak Noah lan Lee
  • Jessica Sutton minangka Mia, bocah wadon sing populer lan sekolah ing sekolah sing ngrampungaké Noah. Dhèwèké uga pimpinan bocah wadon OMG (Olivia, Mia, Gwyneth).
  • Zandile Madliwa minangka Gwyneth, kancané Mia lan siji katelu bocah wadon OMG.
  • Bianca Bosch minangka Olivia, kancané Mia lan nomer telu saka bocah wadon OMG.

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Ing wulan Juni 2014, Vince Marcello diopahi kanggo nulis adaptasi film saka penulis cilek Bet Reekles 'enom diwasa novel The Kissing Booth, kang Originally diterbitaké ing Wattpad .[1] Ing wulan Nopémber 2016, diumumaké manawa Netflix wis tuku hak-hak kanggo film kasebut, kanthi saiki Marcello wis nate mbantu layar pertunjukan.[2] Ing wulan Januari 2017, Joey King lan Molly Ringwald mlebu kanggo mbintangi film kasebut.[3]

Film kasebut ditindakaké ing Los Angeles, California, lan ing Cape Town, Afrika Kidul, kanthi adegan sing ditembak ing Universitas Cape Town (UCT) antara Januari lan April 2017.[3]

Babar[besut | besut sumber]

Film kasebut dirilis tanggal 11 Mei 2018 ing Netflix .[4] Miturut Netflix, siji saka telung pamirso film iki wis nonton manéh, "sing 30 persen luwih dhuwur tinimbang rata-rata nonton ulang film ing [layanan streaming]." [5] Film sing dianggep sukses kanggo layanan kasebut, CCO Ted Sarandos nyebut film kasebut minangka salah sawijining film sing paling ditonton ing negara kasebut, lan mungkin ing jagad iki. " [6]

Tanggepan kritis[besut | besut sumber]

The Kissing Booth sacara universal dikritik dening para pangritik.[7] Ing review situs web agregator Rotten Tomato, film kasebut duwe peringkat persetujuan 17% adhedhasar 12 ulasan, rata - rata rata - rata 3,59 / 10, lan konsensus kritikus sing maca " The Kissing Booth ngemot saben klompok rom-com ing buku kanthi sithik. perawatan diwenehake kanggo entuk sentimen nyata. " [8]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Kemp, Stuart (June 10, 2014). "'Zombie Prom' Scribe Hired To Pen Teenage Publishing Sensation Beth Reekles' 'The Kissing Booth'". The Hollywood Reporter. Retrieved June 21, 2018.
  2. Tartaglione, Nancy (November 30, 2016). "Netflix Orders 'The Kissing Booth'; YA Adaptation To Be Produced By Komixx". Deadline Hollywood. Retrieved June 21, 2018.
  3. a b N'Duka, Amanda (January 30, 2017). "Joey King & Molly Ringwald To Pucker Up In 'The Kissing Booth'". Deadline Hollywood. Retrieved May 11, 2018.
  4. Hemmert, Kylie (May 1, 2018). "The Kissing Booth Official Trailer Released". ComingSoon.net. Retrieved May 19, 2018.
  5. Galuppo, Mia (June 20, 2018). "'Set It Up' and the Rise of the Non-Studio Rom-Com". The Hollywood Reporter. Retrieved June 21, 2018.
  6. Adalian, Josef (June 10, 2018). "Netflix Binge Factory". Vulture. Retrieved June 21, 2018.
  7. Bundel, Ani (July 3, 2018). "Netflix's 'The Kissing Booth' is a runaway teen phenomenon that critics hate and adults have never heard of". NBCNews. Retrieved July 10, 2018.
  8. "The Kissing Booth (2018)". Rotten Tomatoes. Retrieved May 27, 2018.