The Host (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Host
250px
Poster film The Host
DisutradaraniAndrew Niccol
DiprodhuseriStephenie Meyer
Nick Wechsler
Steve Schwartz
Paula Mae Schwartz
DiskénariyoniAndrew Niccol
AdhedhasarThe Host
déning Stephenie Meyer
DibintangiSaoirse Ronan
Max Irons
Jake Abel
Diane Kruger
William Hurt
DimusikiAntonio Pinto
SinématografiRoberto Schaefer
Dibesut déningThomas J. Nordberg
Perusahaan
prodhuksi
Nick Wechsler Productions
Silver Reel
Dibabar déningOpen Road Films
Universal Pictures
Tanggal metu
  • Maret 29, 2013 (2013-03-29)
Suwéné
125 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$40 juta[2]
Kalarisan$63,327,201[2]

The Host nggih punika filem drama fiksi ilmiah saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika kaarahaken déning Andrew Niccol adhedhasar saking skénario anggitanipun Andrew Niccol. Juru damel kapasrahaken dhumateng Stephenie Meyer, Nick Wechsler, Steve Schwartz lan Paula Mae Schwartz. Filem punika dipunangkat saking novel The Host anggitanipun Stephenie Meyer. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel, Diane Kruger dan William Hurt. Filem The Host kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 29 Maret 2013. The Host pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Saoirse Ronan minangka Melanie Stryder / Wanderer "Wanda"
  • Max Irons minangka Jared Howe
  • Jake Abel minangka Ian O'Shea
  • Diane Kruger minangka Seeker / Lacey
  • William Hurt minangka Jebediah "Jeb" Stryder
  • Frances Fisher minangka Magnolia "Maggie" Stryder
  • Chandler Canterbury minangka Jamie Stryder
  • Boyd Holbrook minangka Kyle O'Shea
  • Scott Lawrence minangka Doc
  • Rachel Roberts minangka Soul Fleur
  • Shawn Carter Peterson minangka Wes
  • Lee Hardee minangka Aaron
  • Phil Austin minangka Seeker Waverly
  • Raeden Greer minangka Lily
  • J. D. Evermore minangka Trevor Stryder
  • Emily Browning minangka Pet / Wanderer "Wanda"
  • Mustafa Harris minangka Brandt
  • Bokeem Woodbine minangka Nate
  • Alex Russell minangka Seeker Burns

Pangandikanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Filem The Host mboten nampi pangalembana saking para juru kritik. Miturut Rotten Tomatoes, filem pikantuk pandhemenan 9%, adhedhasar 122 pambiji, kanthi rata-rata 3.6/10.[3] Sawetaws Metacritic, filem punika namung pikantuk biji 35 saking 100, adhedhasar pambijinipun 28 juru kritik, ingkang negesaken bilih filem punika mboten patosa saé.[4]

Box office[besut | besut sumber]

Sinaosa mboten kathah ingkang ngalembana, filem The Host kasil ngempalaken arta dumugi $26,627,201 saking pamirsa Amerika Ler, lan $36,700,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $63,327,201, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $40 juta.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Host (12A)". British Board of Film Classification. March 20, 2013. Dibukak ing May 24, 2018.
  2. a b c "The Host (2013)". Box Office Mojo. Dibukak ing May 24, 2018.
  3. "The Host (2013)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing February 13, 2018.
  4. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njawi[besut | besut sumber]