The Fate of the Furious

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Fate of the Furious
Gambar:The Fate of The Furious Theatrical Poster.jpg
Poster rilis teatrikal
Disutradarani F. Gary Gray
Diprodhuseri Ricardo Del Río
Vin Diesel
Michael Fottrell
Santiago Garcia Galvan
Finni Johannsson
Cliff Lanning
Amanda Lewis
Sharon Lopez
F. Valentino Morales
Chris Morgan
Neal H. Moritz
Kristin Patterson
Samantha Vincent
Ditulis déning Chris Morgan
Adhedhasar Para karakternya
déning Gary Scott Thompson
Dibintangi Vin Diesel
Jason Statham
Dwayne Johnson
Michelle Rodriguez
Tyrese Gibson
Ludacris
Charlize Theron
Kurt Russell
Nathalie Emmanuel
Luke Evans
Elsa Pataky
Kristofer Hivju
Scott Eastwood
Patrick St. Esprit
Janmarco Santiago
Dimusiki
Brian Tyler
Sinématografi Stephen F. Windon
Dibesut déning Paul Rubell
Christian Wagner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Universal Studios (Amerika Serikat)
PT. Omega Film (Indonesia)
Tanggal metu
12 April 2017
(Indonesia)
14 April 2017
(Amerika Serikat)
Suwéné
2 jam 16 menit
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $250 juta
Kalarisan $1,162,831,389

Fate of the Furious (sing uga dikenal minangka Fast & Furious 8 and Fast 8, lan asring ditulis minangka F8 ) iku filem aksi taun 2017 sing diarahake dening F. Gary Grey lan ditulis dening Chris Morgan . Filem punika minangka cicilan kaping wolu ing franchise . Juru paragane kasebut yaiku Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Scott Eastwood, Nathalie Emmanuel, Kurt Russell lan Charlize Theron .

Fate of the Furious nandai film pertama franchise wiwit The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), ora di mainke Paul Walker, sing tiwas ing kecelakaan kendaraan siji nalika tanggal 30 November 2013, ing tengah produksi Furious 7 (2015). [1]

Paraga[besut | besut sumber]

  • Vin Diesel minangka Dominic Toretto
  • Dwayne Johnson minangka Lukas Hobbs
  • Michelle Rodriguez minangka Letty Ortiz
  • Jason Statham minangka Deckard Shaw
  • Tyrese Gibson as Roman Pearce
  • Chris "Ludacris" Bridges minangka Tej Parker
  • Natalie Emmanuel minangka Megan Ramsey
  • Elsa Pataky minangka Elena Neves
  • Kurt Russell minangka Pak. Ora ana
  • Scott Eastwood minangka Little Nobody
  • Helen Mirren minangka Magdalene Shaw
  • Eden Estrella minangka Samantha
  • Lukas Evans minangka Owen Shaw
  • Charlize Theron minangka Cipher
  • Kristofer Hivju minangka Connor Rhodes

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik. Saka Rotten Tomat, film nduweni rating 67%, miturut 223 review, kanthi rating rata-rata 6.1 / 10. [2] Saka Metacritic, film iki pikantuk nilai 56 saka 100, adhedhasar 45 kritik. [3] Saka CinemaScore, film iki nemu nilai "A" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F. [4]

Box office[besut | besut sumber]

Filem iki nggawe laba $ 207,786,155 (Rp 2,7 triliun) ing Amerika lan $ 955,045,234 (Rp 12,7 triliun) ing negara liya. Total pendapatane film iki nganti $ 1,162,831,389 (Rp 15,5 triliun), ngluwihi anggaran produksi film $ 250 yuta (Rp3,3 triliun).

Ing Indonesia piyambak, film iki nggawe laba nganti $ 18,188,447 (Rp 242,9 miliar).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Paul Walker died due to road accident". Daily Mail (London: Hazel Jones). April 1, 2015. Dijupuk 25 May 2015. 
  2. "The Fate of the Furious (2017)". Rotten Tomatoes. Fandango. Dijupuk March 21, 2018. 
  3. "The Fate of the Furious Reviews". Metacritic. CBS Interactive. Dijupuk April 20, 2017. 
  4. Cithakan:Cite tweet

Pranala njaba[besut | besut sumber]