The Disaster Artist (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Disaster Artist
250px
Poster film The Disaster Artist
Disutradarani James Franco
Diprodhuseri James Franco
Vince Jolivette
Seth Rogen
Evan Goldberg
James Weaver
Diskénariyoni Scott Neustadter
Michael H. Weber
Adhedhasar The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made
déning Greg Sestero dan Tom Bissell
Dibintangi James Franco
Dave Franco
Seth Rogen
Alison Brie
Ari Graynor
Josh Hutcherson
Jacki Weaver
Dimusiki Dave Porter
Sinématografi Brandon Trost
Dibesut déning Stacey Schroeder
Perusahaan
prodhuksi
New Line Cinema[1]
RatPac-Dune Entertainment[2]
Good Universe[1]
Point Grey Pictures[1]
Rabbit Bandini Productions[1]
Ramona Films
Dibabar déning A24 (Amerika Serikat)
Warner Bros. Pictures (internasional)
Tanggal metu
  • Maret 12, 2017 (2017-03-12) (South by Southwest)
  • Dhésèmber 1, 2017 (2017-12-01) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Dhésèmber 8, 2017 (2017-12-08) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
104 menit[3]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $10 juta[4]
Kalarisan $29,820,616[5][6]

The Disaster Artist yaiku filem biografi drama komedi Amerika Serikat taun 2017 sing diarahake dening James Franco lan digawe dening James Franco, Vince Jolivette, Seth Rogen, Evan Goldberg lan James Weaver. Manuskrip filem iki ditulis dening Scott Neustadter lan Michael H. Weber adhedhasar buku The Disaster Artist: My Life Inside the Room, Film Paling Apes Paling Bakal Made dening Greg Sestero lan Tom Bissell. Juru paraga filem iki James Franco, Dave Franco, Seth Rogen, Alison Brie, Ari Graynor, Josh Hutcherson lan Jacki Weaver .

Filem The Disaster yaiku film kolaboratif kaping wolu James Franco lan Seth Rogen sasampunipun Knocked Up, Pineapple Express, The Green Hornet, Iki Pungkasan, Wawancara, . Filem kasebut uga minangka film kolaboratif katelu James Franco lan Dave Franco sawise film Milk and The Broken Tower . Filem kasebut wiwit tayang ing South by Southwest (SXSW) tanggal 12 Maret 2017.[7][8][9] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 1 Desember 2017 kanthi winates lan kasedhiya ing tanggal 8 Desember 2017.[10] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • James Franco minangka Tommy Wiseau, penulis skrip, direktur, produser lan aktor sing main ing "The Johnny" ing film The Room
  • Dave Franco minangka Greg Sestero, produser lan aktor sing dadi "Mark" ing film The Room
  • Seth Rogen minangka Sandy Schklair, panyusun naskah
  • Alison Brie minangka Amber, pacangan Greg Sestero [11]
  • Ari Graynor minangka Juliette Danielle, aktris sing muter "Lisa" ing film The Room
  • Josh Hutcherson minangka Philip Haldiman, aktor sing main ing film The Room
  • Jacki Weaver minangka Carolyn Minnott, aktris sing main ing "Claudette" ing film The Room
  • Zac Efron minangka Dan Janjigian, aktor sing muter "Chris-R" ing film The Room
  • Hannibal Buress minangka Bill Meurer, pemilik Birns lan Sawyer, panggung sing disewakake dening Tommy
  • Andrew Santino minangka Scott Holmes, aktor sing mainake "Mike" ing film The Room
  • Juni Diane Raphael minangka Robyn Paris, aktris sing muter "Michelle" ing film The Room
  • Nathan Fielder minangka Kyle Vogt, aktor sing mainake "Peter" ing film The Room
  • Brian Huskey minangka Teller, aktor sing dadi "James" ing film The Room
  • Sharon Stone minangka Iris Burton, agen Greg Sestero
  • Melanie Griffith minangka Jean Shelton, guru kelas tumrap Tommy lan Greg [12]
  • Paul Scheer minangka Raphael Smadja, cinematographer pisanan
  • Jason Mantzoukas minangka Peter Anway
  • Megan Mullally minangka Mrs. Sestero, ibune Greg Sestero [13]
  • Casey Wilson minangka direktur casting
  • Zoey Deutch minangka Bobbi
  • Dylan Minnette
  • Bob Odenkirk minangka guru Stanislavsky
  • Jerrod Carmichael minangka aktor
  • Randall Park minangka aktor
  • Sugar Lyn Beard minangka Bonnita Boudreau

Babagan kreatif ing filem iki kalebu Bryan Cranston, Zach Braff, JJ Abrams, David DeCoteau, Lizzy Caplan, Kristen Bell, Keegan-Michael Key, Adam Scott, Danny McBride, Judd Apatow, Dylan Minnette, Kate Upton, Angelyne, Kevin Smith lan Ike Barinholtz minangka awak dhewe.[14][15] Bob Odenkirk lan Brett Gelman minangka guru kelas akting ing Los Angeles. Kameos liya kalebu Charlyne Yi, Tom Franco, Zoey Deutch, Christopher Mintz-Plasse lan Jason Mitchell. Greg Sestero diculik minangka agen casting, nanging adegan dipotong,[16] nalika Tommy Wiseau main Henry ing adegan pasca-kredit.[17][18]

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film The Disaster Artist nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 91%, miturut 289 review, kanthi rating rata-rata 7.7 / 10.[19] Adhedhasar Metacritic, nilai film 76 saking 100, adhedhasar 44 kritik, nuduhake "review apik".[20]

Box Office[besut | besut sumber]

Filem The Disaster Artis nampa $ 21.120.616 ing Amerika Utara lan $ 8.700.000 ing negara liya. Total penghasilane sing ditampa dening film iki nganti $ 29,820,616, ngluwihi anggaran produksi filem $ 10 yuta.[5]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, filem iki entuk $ 1,211,345, manggoni posisi kaping 12 ing box office.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Rechtshaffen, Michael (March 13, 2017). "'The Disaster Artist': Film Review | SXSW 2017". The Hollywood Reporter. Dijupuk May 15, 2017. 
  2. McNary, Dave (May 15, 2017). "James Franco Comedy ‘The Disaster Artist’ Gets Awards-Season Release From A24". Variety. Dijupuk May 16, 2017. 
  3. "The Disaster Artist (15)". British Board of Film Classification. November 26, 2017. Dijupuk April 26, 2018. 
  4. Anthony D'Alessandro (December 8, 2017). "Portrait Of A ‘Disaster Artist’: James Franco Movie A Hot Ticket This Weekend At The B.O.". Deadline.com. Dijupuk December 8, 2017. 
  5. a b c "The Disaster Artist (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 23, 2017. 
  6. "The Disaster Artist (2017)". The Numbers. Dijupuk December 23, 2017. 
  7. "The Disaster Artist". Dijupuk February 16, 2017. 
  8. McNary, Dave (February 7, 2017). "James Franco’s ‘The Disaster Artist’ to Premiere at SXSW". Variety. Dijupuk March 14, 2017. 
  9. D'Alessandro, Anthony (February 7, 2017). "James Franco’s ‘The Disaster Artist’ About Cult Pic ‘The Room’ Added To SXSW; Midnighters & More Announced". Deadline.com. Dijupuk February 7, 2017. 
  10. Tartaglione, Nancy (May 15, 2017). "A24 & New Line To Release James Franco’s ‘The Disaster Artist’ In December". Deadline.com. Dijupuk May 16, 2017. 
  11. Kit, Borys (December 10, 2015). "Alison Brie Joining James Franco's 'The Disaster Artist'". Hollywood Reporter. Dijupuk December 12, 2015. 
  12. Browzer, Sam (August 11, 2016). "The Disaster Artist: A Night with Greg Sestero". Browzer. Dijupuk August 21, 2016. 
  13. Fearon, Alana (7 June 2016). "Nick Offerman and Megan Mullally bring their Summer of 69: No Apostrphe tour to Dublin". dublinlive.ie. MGN Limited. Dijupuk 21 December 2016. 
  14. Thomas, Sarah (2 November 2016). "Bryan Cranston's surprise new cameo role harks back to Malcolm in the Middle". smh.com. The Sydney Morning Herald. Dijupuk 21 December 2016. 
  15. Rosen, Christopher (March 13, 2017). "James Franco's 'The Room' Movie Receives Standing Ovation at SXSW". Entertainment Weekly (ing basa Inggris). Dijupuk June 9, 2017. 
  16. "The Story Behind Tommy Wiseau’s Secret 'Disaster Artist' Cameo (One for Which He Wants a SAG Campaign)". 
  17. Chitwood, Adam (March 22, 2016). "‘The Disaster Artist’: James Franco Reveals Tommy Wiseau Has a Contractually Obligated Cameo". collider.com. Complex Media. Dijupuk December 21, 2016. 
  18. Wagmaster, Elizabeth. "‘Freaks and Geeks’ Reboot? Judd Apatow Teases ‘Anything Can Happen’". Variety. Dijupuk February 2, 2016. 
  19. "The Disaster Artist (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  20. "The Disaster Artist reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]