Lizzy Caplan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Elizabeth Anne "Lizzy" Caplan (lair 30 Juni taun 1982) ya iku paraga wédok saka Amérika. Sawisé miwiti karir ing sèri TV Freaks and Geeks ing taun 1999, Caplan miwiti main peran ing filem Mean Girls (2004) lan Cloverfield (2008) sing saka iku dhèwèké nampa nominasi Saturn Award kategori Best Supporting Actress. Caplan uga mbintangi acara TV ya iku The Class, True Blood, lan Party Down. Dhèwèké uga dadi bintang ing sèri Showtime judhulé  Masters of Sex, sing saka iku dhèwèké nampa nominasi Primetime Emmy Award, Satellite Award lan Critics’ Choice Television Award, kabèh kanggo paraga wédok utama sing Pinunjul.

Filemé dhèwèké sing liyané kalebu Hot Tub Time Machine (2010), 127 Hours (2010), Save the Date (2012), Bachelorette (2012), The Interview (2014), lan Now You See Me 2 (2016). Dhèwèké uga metu ing filem cekak Marvel Cinematic Universe judhulé Item 47.

Babad urip[besut | besut sumber]

Caplan lair lan tuwuh ing Miracle Mile sawijining dhistrik ing Los Angeles, California.[1] Kulawargané iku nganut agama Reform Jews.[2][3] Bapaké iku makarya dadi pengacara dan ibuké iku dadi pambiyantu pulitik.[4] Dhèwèké iku sadulur paling nom saka loro seduluré. Ibuké mati amarga lara nalika Caplan umur 13 taun. Pakdhené iku juru warta jenengé Howard Bragman. Caplan pratélan ing Alexander Hamilton High School, lan dadi murid ing sekolah Academy of Music. Wiwitan dhèwèké fokus sinau main piano, banjur sawisé iku dhèwèké milih ing drama. Dhèwèké uga mlebu dadi juru main bal-balan ing sekolah. Caplan lulus ing taun 2000, nanging ora nerusaké kuliah amarga wektuné sing kurang lan dhèwèké péngin fokus ing akting.

Filmografi[besut | besut sumber]

Filem[besut | besut sumber]

Taun Judhul Peran Cathetan
2002 Orange County Party girl
2003 Hardcore Action News Lizzy Lyons Short filem
2004 Mean Girls Janis Ian
2006 Love Is the Drug Sara Weller
2007 Crashing Jacqueline
2008 Cloverfield Marlena Diamond Nominated—Saturn Award for Best Supporting Actress
2008 My Best Friend's Girl Ami
2009 Crossing Over Marla
2010 Successful Alcoholics Lindsay Short filem
2010 Hot Tub Time Machine April Drennan Nominated—Teen Choice Award for Choice Movie Actress – Comedy
2010 Last Rites of Ransom Pride, TheThe Last Rites of Ransom Pride

Juliette Flowers
2010 127 Hours Sonja Ralston
2011 High Road Sheila
2012 Save the Date Sarah
2012 Bachelorette Gena
2012 3,2,1... Frankie Go Boom Lassie
2012 Queens of Country Jolene Gillis
2012 Item 47 Claire Short filem
2014 Interview, TheThe Interview

Agent Lacey
2015 The Night Before Diana
2016 Now You See Me 2 Lula May
2016 Allied Bridget Filming

Tèlèvisi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Peran Cathetan
1999–2000 Freaks and Geeks Sara 4 episodes
2000 From Where I Sit Lily Television filem
2001 Undeclared Beautiful girl Episode: "Prototype"
2001–2003 Smallville Tina Greer 2 episodes
2001 Once and Again Sarah Episode: "Tough Love"
2002 Everybody's Doing It Angela Television filem
2003 Pitts, TheThe Pitts

Faith Pitt 7 episodes
2005 Tru Calling Avery Bishop 4 episodes
2005–2006 Related Marjee Sorelli 18 episodes
2006–2009 American Dad! Debbie (voice) 4 episodes
2006–2007 Class, TheThe Class

Kat Warbler 19 episodes
2008 True Blood Amy Burley 6 episodes
2008 Life & Times of Tim, TheThe Life & Times of Tim

Episode: "Insurmountable High Score/Tim vs. the Baby"
2009–2010 Party Down Casey Klein 20 episodes
2010–2011 Childrens Hospital Harmony / Casey Klein 2 episodes
2011 Cleveland Show, TheThe Cleveland Show

Patty Donner (voice) Episode: "The Essence of Cleveland"
2011 Mr. Sunshine Vivian Cornelli Episode: "Ben and Vivian"
2011 Wainy Days Arielle Episode: "Kelly and Arielle – Part 2"
2012 New Girl Julia 4 episodes
2013 Newsreaders Anya Turpo Episode: "Hedge Fun"
2013–present Masters of Sex Virginia Johnson Main role; also producer

Nominated—Critics’ Choice Television Award for Best Actress in a Drama Series
Nominated—Primetime Emmy Award for Outstanding Lead Actress in a Drama Series
Nominated—Satellite Award for Best Actress – Television Series Drama (2014–15)

2013–2014 League, TheThe League

Rebecca Ruxin 3 episodes
2014 Kroll Show Signing Bonus Contestant #1 Episode: "Krolling Around with Nick Klown"
2014 Comedy Bang! Bang! Herself Episode: "Lizzy Caplan Wears All Black & Powder Blue Espadrilles"

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Liberation of Lizzy Caplan". Rolling Stone. Rolling Stone. Dijupuk 2015-12-08. 
  2. Miller, Gerri (2005). "Mean girl no more". American Jewish Life Magazine. Dijupuk December 13, 2006. 
  3. Huver, Scott (2012-09-25). "Lizzy Caplan Tackles "Masters of Sex" and the Marvel Universe". NBC New York. Dijupuk 2013-08-25. 
  4. Hoby, Hermione (July 25, 2014). "Lizzy Caplan interview for Masters of Sex: Sex is easy to fake; comedy isn't". The Daily Telegraph (London).