The Dinner (filem 2017)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Dinner
The Dinner (2017 film).jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Oren Moverman
Diprodhuseri
Diskénariyoni Oren Moverman
Adhedhasar The Dinner
déning Herman Koch
Dibintangi
Dimusiki Elijah Brueggemann
Sinématografi Bobby Bukowski
Dibesut déning Alex Hall
Perusahaan
prodhuksi
  • ChubbCo Film
  • Code Red
  • Blackbird
Dibabar déning The Orchard
Tanggal metu
  • 10 Fèbruari 2017 (2017-02-10) (Bèrlin)
  • 5 Mèi 2017 (2017-05-05) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
120 menit
Nagara Amérikah Sarékat
Basa Inggris
Kalarisan $1.1 yuta

The Dinner inggih punika filem sandhiwara thriller saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Oren Moverman, ngangkep minangka panganggit skénario, dipunangkat saking novèl saking Walandi kanthi sesirah ingkang sami, anggitanipun Herman Koch. Ingkang maragani filem punika antawisipun Richard Gere, Steve Coogan, Laura Linney, Rebecca Hall, Chloë Sevigny, lan Charlie Plummer. The Dinner dipungiyaraken kaping pisan nalika pahargyan Berlin Film Festival wulan Fébruari 2017 lan dipunbabar ing surya 5 Mèi 2017 déning The Orchard.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing surya 19 Sèptèmber 2013 wonten pawartos bilih Cate Blanchett badhé kajibah minangka sutradara filem sandhiwara thriller ingkang dipunangkat saking Walandi sesrirah The Dinner anggitanipun Herman Koch. Wondéné skénario badhé dipunanggit déning Oren Moverman. Caldecot Chubb kadhapuk minangka juru damel awit panyuwunipun ChubbCo Film, wondéné Olga Segura lan Eva Maria Daniels ugi nyengkuyung minangka juru damel palaksana, lan mbiyantu pangembangan filem wau.[1] Ing pungkasan wulan Januari 2016, dipunpratélakaken bilih Moverman ugi sumadya ngayahi minangka sutradara filem punika. Kajawi punika, Chubb, Lawrence Inglee, Eddie Vaisman lan Julia Lebedev ugi sumadya dados prodhuser.[2]

Pandamelan filem punika kawiwitan ing surya 21 Januari 2016, mundhut papan panggènan wonten Dobbs Ferry, New York,[3][4] kalajengaken ing Gettysburg, lan Pennsylvania.[5]

Ing wulan Mèi 2016, The Orchard numbas hak pangeduman filem punika.[6] Panggiyaran filem punika kapisan nalika pahargyan Berlin International Film Festival, wulan Fèbruari 2017.[7] Wondéné pambabaranipun dipun-cakaken ing surya 5 Mèi 2017.[8]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Jr, Mike Fleming (September 19, 2013). "Cate Blanchett Sets Directorial Debut: Adaptation Of Herman Koch Novèl ‘The Dinner’". Deadline. Dijupuk January 30, 2016. 
  2. a b Barraclough, Leo (January 18, 2016). "Richard Gere, Steve Coogan, Laura Linney to Star in Oren Moverman’s ‘The Dinner’". Variety. Dijupuk January 30, 2016. 
  3. Craig, Jon (January 25, 2016). "Westchester's Richard Gere Filming 'The Dinner' Along Hudson River". tarrytown.dailyvoice.com. Dijupuk January 31, 2016. 
  4. "On the Set for 1/22/16: Michael Fassbender Starts Shooting Universal’s ‘The Snowman’, Antonio Banderas Wraps on ‘Security’". SSN Insider. January 22, 2016. Dijupuk January 31, 2016. 
  5. Chynoweth, Nicole (January 29, 2016). "Richard Gere films at Gettysburg hotel". flipsidepa.com. Dijupuk January 31, 2016. 
  6. D'Alessandro, Anthony (May 20, 2016). "The Orchard Orders Richard Gere Drama ‘The Dinner’ – Cannes". Deadline.com. Dijupuk May 20, 2016. 
  7. Lodderhose, Diana (December 15, 2016). "Berlin Film Festival Unveils First Competition Pics & Berlinale Special Pics". Deadline.com. Dijupuk December 15, 2016. 
  8. "The Dinner". Box Office Mojo. Dijupuk December 7, 2016. 
  9. Kroll, Justin (January 19, 2016). "Charlie Plummer Joins Oren Moverman’s ‘The Dinner’ (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk January 31, 2016. 
  10. Jaafar, Ali. "Adepero Oduye Joins Cast Of Oren Moverman’s ‘The Dinner’-Berlin". Deadline (ing basa Inggris). Dijupuk 2016-03-16. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]