The Danish Girl (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Danish Girl
250px
Poster film The Danish Girl
DisutradaraniTom Hooper
DiprodhuseriTim Bevan
Eric Fellner
Anne Harrison
Tom Hooper
Gail Mutrux
DiskénariyoniLucinda Coxon
AdhedhasarThe Danish Girl
déning David Ebershoff
DibintangiEddie Redmayne
Alicia Vikander
Matthias Schoenaerts
Ben Whishaw
Sebastian Koch
Amber Heard
DimusikiAlexandre Desplat
SinématografiDanny Cohen
Dibesut déningMelanie Ann Oliver
Perusahaan
prodhuksi
Working Title Films
Pretty Pictures
Revision Pictures
Senator Global Productions
Dibabar déningFocus Features
(Amerika Serikat)
Universal Pictures
(internasional)
Tanggal metu
  • Sèptèmber 5, 2015 (2015-09-05) (Festival Film Venesia)
  • Novèmber 27, 2015 (2015-11-27) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 22, 2016 (2016-01-22) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
119 menit[1]
NagaraBritania Raya
Amerika Serikat
Belgia
BasaBahasa Inggris
Rantaman$15 juta[2]
Kalarisan$64,191,523[3]

The Danish Girl yaiku film drama biografi Inggris-Amerika Serikat taun 2015 sing disutradarani dening Tom Hooper lan diprodhuksi dening Tim Bevan, Eric Fellner, Anne Harrison, Tom Hooper lan Gail Mutrux. Manuskrip film iki ditulis dening Lucinda Coxon adhedhasar novel fiksi karya The Danish Girl dening David Ebershoff lan kisah nyata saka pasangan Denmark lan pelukis, Einar Wegener (jenenge wadon jeneng Lili Elbe sawise operasi ganti seksual lan dadi transgender ) lan Gerda Wegener.[4] Juru paragane yaiku Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, Sebastian Koch lan Amber Heard.

Film The Danish Girl wiwit tayang ing Festival Film Venice tanggal 5 September 2015 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 27 November 2015 kanthi winates lan wiyar 22 Januari 2016.[5][6][7] Film kasebut ditampa kanthi ulasan beragam seka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Eddie Redmayne minangka Einar Wegener / Lili Elbe
  • Alicia Vikander minangka Gerda Wegener
  • Matthias Schoenaerts minangka Hans Axgil
  • Ben Whishaw minangka Henrik Sandahl
  • Amber krungu minangka Ulla Paulson
  • Sebastian Koch minangka Dr. Kurt Warnekros
  • Pip Torrens minangka Dr. Jens Hexler
  • Nicholas Woodeson minangka Dr. Buson
  • Emerald Fennell minangka Elsa
  • Adrian Schiller minangka Rasmussen
  • Henry Pettigrew minangka Niels

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film The Danish Girl nampa ulasan apik saka juru kritik Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 67%, miturut 227 review, kanthi rating rata-rata 6.6 / 10.[8] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk seka 66 saking 100, adhedhasar 41 kritik, nuduhake "review apik".[9]

Box office[besut | besut sumber]

Film The Danish Girl pikantuk $ 11,114,018 ing Amerika Utara lan $ 53,077,505 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 64,191,523, ngluwihi anggaran produksi film iki yaiku $ 15 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 187,318, manggoni posisi kaping 26 ing box office. Nanging, ing bukakane akhir minggu seacara luas, film iki entuk $ 526,374, ndadikake urutan 21 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "THE DANISH GIRL (15)". British Board of Film Classification. 3 December 2015. Dijupuk 3 December 2015. 
  2. "How 'The Danish Girl' Made It to the Screen After a 15-Year Odyssey". Indiewire. December 7, 2015. Dijupuk December 10, 2015. 
  3. a b c "The Danish Girl (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk January 17, 2016. 
  4. "BOOKS OF THE TIMES; Radical Change and Enduring Love". The New York Times. February 14, 2000. Dijupuk December 11, 2015. 
  5. "Venice Film Festival: Lido Lineup Builds Awards Season Buzz – Full List". Deadline. Dijupuk 29 July 2015. 
  6. "Venice Fest Reveals Robust Lineup Featuring Hollywood Stars and International Auteurs". Variety. Dijupuk 29 July 2015. 
  7. Hatchett, Keisha (2015-03-04). "'The Danish Girl' starring Eddie Redmayne gets awards season release date". EW.com. Dijupuk 2015-09-06. 
  8. "The Danish Girl (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 3, 2016. 
  9. "The Danish Girl reviews". Metacritic. Dijupuk October 3, 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]