The Boss Baby (filem 2017)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Boss Baby ya iku filem komèdi animasi taun 2017 saka Amèrika Sarékat.[1] Filem iki disutradarani déning Tom McGrath lan ceritané ditulis déning Michael McCullers. Cerita filem iki adoh sakacerita ana ing buku cerita taun 2010 kanthi jeneng sing padha déning Marla Frazee [2] lan diprodhuksi déning DreamWorks Animation. Boss Baby pisanan diputer ing Festival Filem Internasional Miami ing 12 Maret 2017. Filem iki dirilis déning 20th Century Fox ing 31 Maret 2017. Sakwisé rilis, filem iki éntuk tanggapan apik saka para juru kritik lan nggayuh untung $528 yuta ing donya, nglawan anggaran %125 yuta. Baby Boss nampa nominasi Best Animated Feature ing Academy Awards, Annie Awards, lan Golden Globes, naging kabeh kalah tumrap Coco.

Sawijining seri terusan bakal dijadwalaké rilis tanggal 26 Maret 2021. Seri TV kanthi irah-irahan The Boss Baby: Back in Business ana ing Netflix [3] dibabar tanggal 6 April 2018.

Gawé swara[besut | besut sumber]

  • Alec Baldwin minangka Theodore Templeton / Boss Baby [2]
  • Miles Bakshi minangka Tim Templeton,[4][5][6]
  • Steve Buscemi minangka Francis E. Francis [5]
  • Jimmy Kimmel minangka Ted Templeton[5]
  • Lisa Kudrow minangka Janice Templeton [5]
  • Conrad Vernon minangka Eugene Francis
  • James McGrath minangka Wizzie
  • David Soren minangka Jimbo
  • Nina Zoe Bakshi minangka putrine Tim
  • Tom McGrath minangka Chef TV
  • Walt Dohrn minangka Photographer
  • James Ryan minangka Story Bear
  • Eric Bell Jr. minangka Triplets
  • ViviAnn Yee minangka Staci
  • Edie Mirman minangka The Big Boss Baby
  • James McGrath lan Joseph Izzo minangka impersonator Elvis

Waralaba[besut | besut sumber]

Terusan[besut | besut sumber]

Tanggal 25 Mèi 2017, Universal Pictures lan DreamWorks Animation ngumumaké yèn terusan filem kasebut bakal dirilis tanggal 26 Maret 2021, kanthi Alec Baldwin ngrampungaké peranané.[8]

Sèri télévisi[besut | besut sumber]

Ing tanggal 12 Dhésèmber, Netflix lan Dreamworks ngumumaké rilis sèri TV adhedhasar film. "The Boss Baby: Back in Business" dirilis ing 2018.[9]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Molumby, Deirdre. "The Boss Baby - Cinema, Movie, Film Review". Entertainment.ie. 
  2. a b Kit, Borys (September 30, 2014). "Alec Baldwin and Kevin Spacey to Voice Star in DreamWorks Animation's 'Boss Baby'". The Hollywood Reporter. Dijupuk October 15, 2014. 
  3. Stahi, Lesley. Yager, Josh. (2006), Netflix, CBS Broadcasting Inc, OCLC 162502374, dijupuk 2019-05-06 
  4. Amderton, Ethan (July 21, 2016). "DreamWorks Animation’s ‘The Boss Baby’ Is Like an Animated ‘Glengarry Glen Ross’ for Kids (Comic-Con 2016)". /Film. Dijupuk October 28, 2016. 
  5. a b c d Kit, Borys (June 13, 2016). "Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow, Patton Oswalt Join Voicecast of 'Boss Baby' (Exclusive)". The Hollywood Reporter. Dijupuk June 16, 2016. 
  6. Hopewell, John; Mayorga, Emilio (June 16, 2016). "Annecy: Tom McGrath Unveils Alec Baldwin-Starrer ‘Boss Baby’". Variety. Dijupuk June 18, 2016. 
  7. Alexander, Bryan (October 17, 2016). "Sneak peek: Alec Baldwin is 'The Boss Baby'". USA Today. Dijupuk October 17, 2016. 
  8. "Alec Baldwin Returns In ‘The Boss Baby 2’, Crawling To Theaters In 2021". Deadline Hollywood. Dijupuk May 25, 2017. 
  9. "‘She-Ra’ Reboot, ‘Boss Baby’ Score Netflix Series Through DreamWorks Animation". TheWrap. December 12, 2017. Dijupuk January 7, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]