The Blind Side (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

The Blind Side nggih punika filem sandhiwara biografi saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning John Lee Hancock. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Broderick Johnson, Andrew Kosove, lan Gil Netter. Skénario kagem punika kaanggit déning Lee Hancock, adhedhasar saking buku The Blind Side: Evolution of a Game pakaryanipun Michael Lewis. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Carter Burwell. Sinematografi dipuncakaken déning Alar Kivilo. Wondéné pambesutan kalampahan Mark Livolski. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron, Jae Head, Lily Collins, lan Kathy Bates.

Filem The Blind Side katepangaken kaping pisanipun wonten New York surya 17 November 2009. Lajeng kababar kagem para pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 20 November 2009.[3] The Blind Side nampèni pangalembana saking para juru kritik.[4][5][6]

Pemeran[besut | besut sumber]

  • Sandra Bullock minangka Leigh Anne Tuohy
  • Tim McGraw minangka Sean Tuohy
  • Quinton Aaron minangka Michael "Big Mike" Oher
  • Jae Head minangka Sean "S.J." Tuohy, Jr.
  • Lily Collins minangka Collins Tuohy
  • Kathy Bates minangka Miss Sue
  • Ray McKinnon minangka Pelatih Burt Cotton
  • Kim Dickens minangka Mrs. Boswell
  • Adriane Lenox minangka Denise Oher
  • Eaddy Mays minangka Elaine
  • Robert "IronE" Singleton minangka Alton
  • Tommy Tuberville minangka piyambakipun
  • Nick Saban minangka piyambakipun
  • Lou Holtz minangka piyambakipun
  • Phillip Fulmer minangka piyambakipun
  • Houston Nutt minangka piyambakipun
  • Ed Orgeron minangka piyambakipun

Box office[besut | besut sumber]

Filem The Blind Side kasil ngempalaken arta dumugi $255.959.475 saking pamirsa Amerika Lor lan $53.248.834 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $309.208.309, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem pandamelan, nggih punika $29 juta.[2][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Blind Side (12)". British Board of Film Classification. March 16, 2010. Dijupuk February 13, 2018. 
  2. a b c d "The Blind Side (2009)". Box Office Mojo. Dijupuk February 13, 2018. 
  3. Rechtshaffen, Michael (November 15, 2009). "The Blind Side: Film Review". The Hollywood Reporter. Dijupuk February 13, 2018. 
  4. "The Blind Side reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "The Blind Side (2009)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]