Thapthim krop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Thapthim krop
ทับทิมกรอบ.jpg
Thapthim krop
Panggonan asalThailand
Woworan pokokWater chestnut, Coconut milk
Buku masakan: Thapthim krop  Médhia: Thapthim krop

Thapthim krop ( Thai: ทับทิมกรอบ , kocapan [tʰáp.tʰīm krɔ̀ːp] ; secara harfiah 'rubis renyah') minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut Thailand sing paling misuwur, amarga wis dijenengi salah sawijining 50 panganan cuci mulut paling apik ing donya dening CNN Travel . [1] Iki digawe saka kubus kastanye banyu sing direndhem ing granat . [2] Panganan cuci mulut iki dikenal minangka "wiji delima" utawa "rubi" amarga katon. [3] Biasane dipangan nganggo santen uga bisa ditambah es.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Smith, Jen Rose (4 June 2019). "50 of the world's best desserts". CNN Travel. Dibukak ing 28 May 2020.
  2. Singapore. Rough Guides. 2003. pp. 143–. ISBN 978-1-84353-075-6.
  3. "Tub Tim Krob". Amazingthaifood. Amazingthaifood. Dibukak ing 2 September 2014.