Tampon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tampon non-aplikator

Tampon minangka salah sawijining produk haid sing dirancang kanggo nyerep sekresi kanthi disisipake menyang pawadonan nalika haid . Beda karo bantalan, nanging diselehake ing njero kanal pawadonan . [1] Sawise dilebokake kanthi bener, tampon ditrapake ing pawadonan lan tuwuh nalika nyedhot getih haid. Saliyane getih haid, tampon uga nyerep pelumasan lan bakteri alami, sing bisa ngganti pH normal, nambah risiko infeksi saka bakteri Staphylococcus aureus (S. aureus), sing bisa nyebabake sindrom kejut beracun (TSS) . [2] TSS minangka infeksi langka, nanging ngancam nyawa sing mbutuhake perawatan medis langsung. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Period Products: The Good, the Bad, and the Ugly". UT Health Austin (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-08-04.
  2. Vostral, Sharra L. (December 2011). "Rely and Toxic Shock Syndrome: A Technological Health Crisis". The Yale Journal of Biology and Medicine. 84 (4): 447–459. ISSN 0044-0086. PMC 3238331. PMID 22180682.
  3. "Toxic Shock Syndrome (TSS)". Saint Luke's Health System (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-08-05.