Taman Satwa Cikembulan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Logo Taman Satwa Cikembulan.png

Taman Satwa Cikembulan iku taman awujud kebun kéwan cilik sing dumunung ing désa Cikembulan, kacamatan Kadungora, Kabupatèn Garut. Taman satwa iki wujud taan rékréasi sing diyasa warga kanthi kolèksi 214 spésies wujud kéwan mamalia, manuk lan rèptilia.

Taman Satwa sing mung siji-sijiné ing Provinsi Jawa Kulon iki, antarané duwé kolèksi Macan Tutul Jawa, loro macan Sumatra (Panthera Tigris Sumatrae), bruang madu, warna-warna kethèk, warna-warna manuk lan isih akèh manèh kolèksi di dirumat kanthi apik. Saliyané kolèksi sato kéwan, ing taman iki uga disadiyakaké papan kanggo rékréasi, papan pamancingan lan mangan-mangan kulawarga.

Pranala njaba[besut | besut sumber]